Рецепт Аджика без болгарського перцю фото

Аджика без болгарського перцю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Гострий перець
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На швидку руку
Заготовки , Соуси
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 50 хв.

Аджика - це свого роду пряність, яку додають до м'яса або в суп. Господині готують кілька різновидів аджики на зиму. Розповім, як приготувати аджику без болгарського перцю.

Опис приготування:

Аджику, на відміну від томатного соусу, довго не варять, а в деяких рецептах її і зовсім їдять в сирому вигляді, проте, така довго не зберігається. Її можна зробити з томатами і часником, а можна додати будь-які овочі за смаком, наприклад, морква, селера, зелень і інші.

  • Помідори - 450 грам
  • Червоний перець - 900 грам
  • Селера - 1 штука (стебло)
  • Чилі - 1 штука
  • Часник - 5 зубчиків
  • Базилік - 5 штук (гілочок)
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
аджика без болгарського перцю - фото крок 1
1. Вимийте помідори і наріжте їх великими шматочками, вимийте стебло і нарубати його невеликими шматочками, очистіть червоний перець від насіння і наріжте такими шматочками, як і селера.
аджика без болгарського перцю - фото крок 2
2. Очистіть зубчики часнику і нарубати їх невеликими шматочками, подрібніть зелений базилік. Викладіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть.
аджика без болгарського перцю - фото крок 3
3. Перекладіть суміш в каструлю, після закипання зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин, додайте оцет, оливкова олія і сіль. Остудіть аджику і перелийте в банку, зберігайте в холодильнику або в погребі.

Схожі рецепти