Аджика без болгарського перцю
(покроковий рецепт з фото)
Аджика - це свого роду пряність, яку додають до м'яса або в суп. Господині готують кілька різновидів аджики на зиму. Розповім, як приготувати аджику без болгарського перцю.
Аджику, на відміну від томатного соусу, довго не варять, а в деяких рецептах її і зовсім їдять в сирому вигляді, проте, така довго не зберігається. Її можна зробити з томатами і часником, а можна додати будь-які овочі за смаком, наприклад, морква, селера, зелень і інші.
- Помідори - 450 грам
- Червоний перець - 900 грам
- Селера - 1 штука (стебло)
- Чилі - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Базилік - 5 штук (гілочок)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Вимийте помідори і наріжте їх великими шматочками, вимийте стебло і нарубати його невеликими шматочками, очистіть червоний перець від насіння і наріжте такими шматочками, як і селера.
2. Очистіть зубчики часнику і нарубати їх невеликими шматочками, подрібніть зелений базилік. Викладіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть.
3. Перекладіть суміш в каструлю, після закипання зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин, додайте оцет, оливкова олія і сіль. Остудіть аджику і перелийте в банку, зберігайте в холодильнику або в погребі.