Аджика з болгарського перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - ще одна оригінальна варіація на тему аджики. Аджику люблять все, але я не знала, наприклад, про це простому рецепті аджики з перцю болгарського на зиму. Дуже смачно, спробуйте!
Я б рекомендувала приготувати таку аджику з перцю болгарського на зиму в домашніх умовах перш за все тим господиням, які постійно прагнуть дивувати своїх домочадців новими оригінальними смаковими поєднаннями. Слива і перець, - хто б міг подумати, так так смачно вийде може? А ось ви спробуйте тільки, не пошкодуєте, точно кажу! Ну а всім тим, хто більше любить традиційні поєднання, рекомендую зробити з цього класичний рецепт аджики з перцю болгарського на зиму, просто замініть сливу на томати!
- Зливи - 1 кілограм (можна замінити помідорами)
- Перець болгарський - 1.5 кілограма
- Часник - 2 штуки(2 головки)
- Перець чилі - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1/2 L
- Оцет 70% - 1 Чайна ложка
1. Перець миємо і чистимо від серединки з насінням. Те ж саме робимо з перцем чилі. Часник чистим. Ці три інгредієнта подрібнити в блендері або в м'ясорубці.
2. Зливи (або помідори) теж моєму, перебираємо, щоб не було кісточок. Теж подрібнити в блендері.
3. Змішаємо обидва види пюре з томатною пастою. А потім додамо сіль, цукор. Перемішаємо ще раз і ставимо варитися на маленький вогонь на півгодини. Через 25 хвилин додамо оцет.
4. Трохи аджики залиште в тарілці для охолодження, решту ж - закрийте на зиму в стерильні скляні банки, і тримайте їх догори ногами в ковдрі до повного охолодження. Бажаю удачі!