Рецепт Аджика з болгарського перцю на зиму фото

Аджика з болгарського перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На швидку руку, Літні
Аджика

До вашої уваги - ще одна оригінальна варіація на тему аджики. Аджику люблять все, але я не знала, наприклад, про це простому рецепті аджики з перцю болгарського на зиму. Дуже смачно, спробуйте!

Я б рекомендувала приготувати таку аджику з перцю болгарського на зиму в домашніх умовах перш за все тим господиням, які постійно прагнуть дивувати своїх домочадців новими оригінальними смаковими поєднаннями. Слива і перець, - хто б міг подумати, так так смачно вийде може? А ось ви спробуйте тільки, не пошкодуєте, точно кажу! Ну а всім тим, хто більше любить традиційні поєднання, рекомендую зробити з цього класичний рецепт аджики з перцю болгарського на зиму, просто замініть сливу на томати!

  • Зливи - 1 кілограм (можна замінити помідорами)
  • Перець болгарський - 1.5 кілограма
  • Часник - 2 штуки(2 головки)
  • Перець чилі - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 1/2 L
  • Оцет 70% - 1 Чайна ложка
аджика з перцю болгарського на зиму - фото крок 1
1. Перець миємо і чистимо від серединки з насінням. Те ж саме робимо з перцем чилі. Часник чистим. Ці три інгредієнта подрібнити в блендері або в м'ясорубці.
аджика з перцю болгарського на зиму - фото крок 2
2. Зливи (або помідори) теж моєму, перебираємо, щоб не було кісточок. Теж подрібнити в блендері.
аджика з перцю болгарського на зиму - фото крок 3
3. Змішаємо обидва види пюре з томатною пастою. А потім додамо сіль, цукор. Перемішаємо ще раз і ставимо варитися на маленький вогонь на півгодини. Через 25 хвилин додамо оцет.
аджика з перцю болгарського на зиму - фото крок 4
4. Трохи аджики залиште в тарілці для охолодження, решту ж - закрийте на зиму в стерильні скляні банки, і тримайте їх догори ногами в ковдрі до повного охолодження. Бажаю удачі!

Схожі рецепти