Рецепт Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш» фото

Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Овочі, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки, Лечо

Ми звикли, що лечо - це закуска з помідорів і болгарського перцю, але виявляється, що це гарнір і складається не тільки з цих двох овочів, але і з лука, моркви і навіть іноді з баклажанів.

Лечо прийшло до нас з Угорщини, де воно по праву вважається національним блюдом і готується майже в кожному будинку. Природно, рецептів приготування лечо існує чимало. Я хочу запропонувати вам найбільш простий, класичний і звичний для нас варіант, який розповість, як приготувати лечо з болгарського перцю на зиму "пальчики оближеш" . Лечо стане відмінною закускою до основних страв, будь-якого м'яса або птиці. Взимку ця закуска буде просто незамінною як на святковому, так і на буденному столі.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Помідори - 1 кілограм
  • Цукор - 100 грам
  • Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 2/3 Ст. Ложки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
лечо з болгарського перцю на зиму
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі гарненько промийте, відсортуйте, видаліть пошкоджені місця.
лечо з болгарського перцю на зиму
Помідори подрібніть за допомогою блендера, м'ясорубки або соковижималки в рідку кашку.
лечо з болгарського перцю на зиму
Перець порізати, почистіть і подрібніть соломкою середнього розміру.
лечо з болгарського перцю на зиму
Кашку з помідорів вилийте в сковороду, доведіть до кипіння, потім додайте туди сіль, цукор.
лечо з болгарського перцю на зиму
Влийте оцет і соняшникову олію. Перемішайте і варіть на повільному вогні пару хвилин.
лечо з болгарського перцю на зиму
Додайте перець і тушкуйте все під кришкою 30 хвилин, час від часу помішуючи.
лечо з болгарського перцю на зиму
Готове лечо повинно вийти рідкуватим з великими шматочками перцю, тому важливо не переварити блюдо.
лечо з болгарського перцю на зиму
Перекладіть лечо в чисті баночки, накрийте кришками і поставте в підходить за розміром каструльку, дно якої попередньо застеліть рушником. Заповніть каструльку водою, щоб доходила до паска баночок, і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і стерилізують 15 хвилин.
лечо з болгарського перцю на зиму
Потім баночки акуратно дістаньте за допомогою спеціальних щипців і закатати металевими кришками. Баночки переверніть кришкою вниз і залиште в такому положенні до повного охолодження, а потім приберіть в місце постійного зберігання. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти