Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш»
(покроковий рецепт з фото)
Ми звикли, що лечо - це закуска з помідорів і болгарського перцю, але виявляється, що це гарнір і складається не тільки з цих двох овочів, але і з лука, моркви і навіть іноді з баклажанів.
Лечо прийшло до нас з Угорщини, де воно по праву вважається національним блюдом і готується майже в кожному будинку. Природно, рецептів приготування лечо існує чимало. Я хочу запропонувати вам найбільш простий, класичний і звичний для нас варіант, який розповість, як приготувати лечо з болгарського перцю на зиму "пальчики оближеш" . Лечо стане відмінною закускою до основних страв, будь-якого м'яса або птиці. Взимку ця закуска буде просто незамінною як на святковому, так і на буденному столі.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Помідори - 1 кілограм
- Цукор - 100 грам
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2/3 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі гарненько промийте, відсортуйте, видаліть пошкоджені місця.
Помідори подрібніть за допомогою блендера, м'ясорубки або соковижималки в рідку кашку.
Перець порізати, почистіть і подрібніть соломкою середнього розміру.
Кашку з помідорів вилийте в сковороду, доведіть до кипіння, потім додайте туди сіль, цукор.
Влийте оцет і соняшникову олію. Перемішайте і варіть на повільному вогні пару хвилин.
Додайте перець і тушкуйте все під кришкою 30 хвилин, час від часу помішуючи.
Готове лечо повинно вийти рідкуватим з великими шматочками перцю, тому важливо не переварити блюдо.
Перекладіть лечо в чисті баночки, накрийте кришками і поставте в підходить за розміром каструльку, дно якої попередньо застеліть рушником. Заповніть каструльку водою, щоб доходила до паска баночок, і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і стерилізують 15 хвилин.
Потім баночки акуратно дістаньте за допомогою спеціальних щипців і закатати металевими кришками. Баночки переверніть кришкою вниз і залиште в такому положенні до повного охолодження, а потім приберіть в місце постійного зберігання. Їжте із задоволенням!