Рецепт Аджика «Пальчики оближеш» фото

Аджика «Пальчики оближеш»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Аджика , Гостре
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Щоб урізноманітнити звичну їжу, багато господинь готують гострі і негострі соуси. Особливою популярністю в багатьох сім'ях користується аджика, приготована за класичними рецептами.

Опис приготування:

Варіантів приготування цього чудового соусу-закуски дуже багато. І за кожним рецептом аджика виходить особливою, з неповторним яскравим і гострим смаком. Сьогодні хочу вам розповісти, як приготувати аджику"Пальчики оближеш" за моїм рецептом. У сезон свіжих і повних вітамінів овочів потрібно обов'язково зробити цей соус. Аджика за цим рецептом не проходить термічну обробку, і в ній зберігається багато вітамінів і мікроелементів. Приготувати її дуже просто: підготуйте всі необхідні продукти, пропустіть овочі через м'ясорубку, заправте оцтом, соняшниковою олією, приправити сіллю, підсолодити - і аджика готова. І ніяких зайвих клопотів. Зберігайте готову аджику в холодильнику і насолоджуйтеся незвичайним смаком довгий час. Такий соус добре підійде до шашлику і до багатьох смажених страв.

  • Перець солодкий - 10 штук
  • Помідори - 4 штуки
  • Часник - 1 штука (головка)
  • Перець пекучий - 1 штука
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Оцет 9% - 150 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 150 грам
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
аджика
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Обполосніть овочі водою.
аджика
Болгарський перець розрізати на чотири частини, видаліть у нього насіння і плодоніжки. Пропустіть через м'ясорубку з дрібними гратами.
аджика
Помідори на пару хвилин опустіть в киплячу воду, а потім обдайтехолодною. Зніміть шкірку, а потім теж подрібніть в м'ясорубці. З гіркого перцю видаліть насіння, дрібно нарубати перчик. Часник пропустіть через прес і додайте до всіх інгредієнтів. Добре перемішайте.
аджика
Влийте оцет, щоб надати необхідну кислоту.
аджика
Додайте соняшникову олію для того, щоб присмачити сирі овочі.
аджика
Додати сіль, додайте цукор і ретельно перемішайте.
аджика
Аджика"Пальчики оближеш" готова. Поставте її на 12 годин в холодильник, щоб аджика добре настоялась. Потім розкладіть по стерилізованим банкам. Зберігайте в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти