Аджика «Пальчики оближеш»
(покроковий рецепт з фото)
Щоб урізноманітнити звичну їжу, багато господинь готують гострі і негострі соуси. Особливою популярністю в багатьох сім'ях користується аджика, приготована за класичними рецептами.
Варіантів приготування цього чудового соусу-закуски дуже багато. І за кожним рецептом аджика виходить особливою, з неповторним яскравим і гострим смаком. Сьогодні хочу вам розповісти, як приготувати аджику "пальчики оближеш" за моїм рецептом. У сезон свіжих і повних вітамінів овочів потрібно обов'язково зробити цей соус. Аджика за цим рецептом не проходить термічну обробку, і в ній зберігається багато вітамінів і мікроелементів. Приготувати її дуже просто: підготуйте всі необхідні продукти, пропустіть овочі через м'ясорубку, заправте оцтом, соняшниковою олією, приправити сіллю, підсолодити - і аджика готова. І ніяких зайвих клопотів. Зберігайте готову аджику в холодильнику і насолоджуйтеся незвичайним смаком довгий час. Такий соус добре підійде до шашлику і до багатьох смажених страв.
- Перець солодкий - 10 штук
- Помідори - 4 штуки
- Часник - 1 штука (головка)
- Перець пекучий - 1 штука
- Цукор - 0, 5 склянки
- Оцет 9% - 150 мілілітрів
- Олія соняшникова - 150 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки