Рецепт Печиво «Пальчики оближеш» фото

Печиво «Пальчики оближеш»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любителям домашньої випічки хочу запропонувати рецепт смачного печива з шоколадною глазур'ю. Інгредієнти доступні і рецепт простий. Чудове печиво для домашнього чаювання!

Опис приготування:

Рецептуру можна трохи коригувати. Замість натурального йогурту додати сметану, а замість настойки ванілі будь-який інший ароматний алкоголь. Готове печиво можна повністю покрити шоколадною глазур'ю і посипати будь-якими насінням або колотими горіхами. Вибирайте за смаком.

  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 150 грам(100 грам - в тісто, 50 грам - для глазурі)
  • Цукор - 120 грам(80 грам - в тісто, 40 грам - для глазурі)
  • Йогурт натуральний - 2-3 Ст. Ложок
  • Настоянка ванілі - 1 Ст. Ложка
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне цільнозернових - 1 Склянка
  • Сода гашене - 1 Чайна ложка
  • Какао порошок - 4-5 Ст. Ложок
  • Молоко - 70 мілілітрів
  • Кунжутне насіння - 1 Чайна ложка
печиво
Підготуємо інгредієнти.
печиво
Збиваємо яйце і 80 грам цукру.
печиво
Додаємо натуральний йогурт і настойку ванілі.
печиво
Кладемо м'яке вершкове масло (100 грам). Все перемішуємо.
печиво
Насипаємо 2 види борошна і додаємо гаситься оцтом соду. Трохи пшеничного борошна залишаємо, щоб посипати тісто.
печиво
Замішуємо тісто. Готове тісто виходить м'яким і податливим.
печиво
Поділяємо тісто на 2 частини і робимо смужки. Смужки розрізаємо, так, як на фото.
печиво
Заготовки викладаємо на деко покритий пекарської папером. Запікаємо при температурі 180-190 градусів протягом 12 хвилин.
печиво
Готуємо глазур. У каструлю насипаємо какао порошок, цукор (40 грам) і наливаємо молоко. Закінчено на невеликому Вогні, безперервно помішуючи. Шоколадна глазур повинна стати однорідною.
печиво
У гарячу глазур додаємо масло (40 грам) і все перемішуємо. Глазур охолоджуємо до кімнатної температури.
печиво
Готове печиво витягаємо з духовки і охолоджуємо на тому аркуші пекарської папери, на якому запікали. Печиво зрушуємо до центру, щоб між печінками був мінімальний зазор.
печиво
Глазур кладемо в кондитерський мішок і поливаємо печиво. Довільно. Зверху посипаємо насінням кунжуту.
печиво
Глазур захолоне через 20-30 хвилин. Після чого, печиво можна подавати до столу.
печиво
Приємного чаювання!

Схожі рецепти