Печиво «Пальчики оближеш»
(покроковий рецепт з фото)
Любителям домашньої випічки хочу запропонувати рецепт смачного печива з шоколадною глазур'ю. Інгредієнти доступні і рецепт простий. Чудове печиво для домашнього чаювання!
Рецептуру можна трохи коригувати. Замість натурального йогурту додати сметану, а замість настойки ванілі будь-який інший ароматний алкоголь. Готове печиво можна повністю покрити шоколадною глазур'ю і посипати будь-якими насінням або колотими горіхами. Вибирайте за смаком.
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 150 грам(100 грам - в тісто, 50 грам - для глазурі)
- Цукор - 120 грам(80 грам - в тісто, 40 грам - для глазурі)
- Йогурт натуральний - 2-3 Ст. Ложок
- Настоянка ванілі - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Борошно пшеничне цільнозернових - 1 Склянка
- Сода гашене - 1 Чайна ложка
- Какао порошок - 4-5 Ст. Ложок
- Молоко - 70 мілілітрів
- Кунжутне насіння - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
Збиваємо яйце і 80 грам цукру.
Додаємо натуральний йогурт і настойку ванілі.
Кладемо м'яке вершкове масло (100 грам). Все перемішуємо.
Насипаємо 2 види борошна і додаємо гаситься оцтом соду. Трохи пшеничного борошна залишаємо, щоб посипати тісто.
Замішуємо тісто. Готове тісто виходить м'яким і податливим.
Поділяємо тісто на 2 частини і робимо смужки. Смужки розрізаємо, так, як на фото.
Заготовки викладаємо на деко покритий пекарської папером. Запікаємо при температурі 180-190 градусів протягом 12 хвилин.
Готуємо глазур. У каструлю насипаємо какао порошок, цукор (40 грам) і наливаємо молоко. Закінчено на невеликому Вогні, безперервно помішуючи. Шоколадна глазур повинна стати однорідною.
У гарячу глазур додаємо масло (40 грам) і все перемішуємо. Глазур охолоджуємо до кімнатної температури.
Готове печиво витягаємо з духовки і охолоджуємо на тому аркуші пекарської папери, на якому запікали. Печиво зрушуємо до центру, щоб між печінками був мінімальний зазор.
Глазур кладемо в кондитерський мішок і поливаємо печиво. Довільно. Зверху посипаємо насінням кунжуту.
Глазур захолоне через 20-30 хвилин. Після чого, печиво можна подавати до столу.
Приємного чаювання!