Котлети по-донбаськи
(покроковий рецепт з фото)
Велику роль в цих котлетах грають сухарі. Донбаські котлети готуються зі свіжого білого батона, і їх повинно бути багато.
Приготування:
Сухарі. Свіжий батон білого хліба розділити на 8 частин і підсмажити в духовці до золотистого кольору. Остудити і добре подрібнити.
Свинину і яловичину прокручуємо через м'ясорубку. Туди додати 2 яйця, цибуля і сіль, перець. Розділити фарш на 12-14 шматочків. Формуємо з них коржики. Вершкове масло розділити на кількість котлет, приблизно по 15 г розміром, і трохи заморозити їх в холодильнику.
Кожен шматочок масла обваляти в борошні. На корж кладемо шматочок масла і заправляємо всередину, надаючи їй форму котлети. Тепер панірування котлет. Котлету вмочити в яйця, панировать в сухарях, ще раз вмочити в яйцях, і ще раз панировать в сухарях. Тепер готові напівфабрикати котлет на кілька хвилин поставити в морозильник.
Налити в глибоку сковорідку рослинне масло з розрахунком, щоб котлети занурилися в нього більше ніж наполовину. У міру розжарити і смажити в ньому котлети. Щоб вийшла гарна скоринка на котлетах, перевертаємо кілька разів їх через кожну хвилину. У підсумку повинні вийти котлети з золотистим апетитним кольором і незвичайного смаку.
- Сухарі - 300 грам(С одного белого батона)
- Свинина - 500 грам
- Яловичина - 500 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цибуля - 3-4 штук
- Вершкове масло - 200 грам
- Масло рослинне - - За смаком (для смаження)
- Сіль, перець - - За смаком
Сухарі. Свіжий батон білого хліба розділити на 8 частин і підсмажити в духовці до золотистого кольору. Остудити і добре подрібнити.
Свинину і яловичину прокручуємо через м'ясорубку. Туди додати 2 яйця, цибуля і сіль, перець. Розділити фарш на 12-14 шматочків. Формуємо з них коржики. Вершкове масло розділити на кількість котлет, приблизно по 15 г розміром, і трохи заморозити їх в холодильнику.
Кожен шматочок масла обваляти в борошні. На корж кладемо шматочок масла і заправляємо всередину, надаючи їй форму котлети. Тепер панірування котлет. Котлету вмочити в яйця, панировать в сухарях, ще раз вмочити в яйцях, і ще раз панировать в сухарях. Тепер готові напівфабрикати котлет на кілька хвилин поставити в морозильник.
Налити в глибоку сковорідку рослинне масло з розрахунком, щоб котлети занурилися в нього більше ніж наполовину. У міру розжарити і смажити в ньому котлети. Щоб вийшла гарна скоринка на котлетах, перевертаємо кілька разів їх через кожну хвилину. У підсумку повинні вийти котлети з золотистим апетитним кольором і незвичайного смаку.