Рецепт Котлети по-донбаськи фото

Котлети по-донбаськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Свинина, Яловичина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Велику роль в цих котлетах грають сухарі. Донбаські котлети готуються зі свіжого білого батона, і їх повинно бути багато.

Приготування:

Сухарі. Свіжий батон білого хліба розділити на 8 частин і підсмажити в духовці до золотистого кольору. Остудити і добре подрібнити.

Свинину і яловичину прокручуємо через м'ясорубку. Туди додати 2 яйця, цибуля і сіль, перець. Розділити фарш на 12-14 шматочків. Формуємо з них коржики. Вершкове масло розділити на кількість котлет, приблизно по 15 г розміром, і трохи заморозити їх в холодильнику.

Кожен шматочок масла обваляти в борошні. На корж кладемо шматочок масла і заправляємо всередину, надаючи їй форму котлети. Тепер панірування котлет. Котлету вмочити в яйця, панировать в сухарях, ще раз вмочити в яйцях, і ще раз панировать в сухарях. Тепер готові напівфабрикати котлет на кілька хвилин поставити в морозильник.

Налити в глибоку сковорідку рослинне масло з розрахунком, щоб котлети занурилися в нього більше ніж наполовину. У міру розжарити і смажити в ньому котлети. Щоб вийшла гарна скоринка на котлетах, перевертаємо кілька разів їх через кожну хвилину. У підсумку повинні вийти котлети з золотистим апетитним кольором і незвичайного смаку.


  • Сухарі - 300 грам(С одного белого батона)
  • Свинина - 500 грам
  • Яловичина - 500 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Цибуля - 3-4 штук
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Масло рослинне - - За смаком (для смаження)
  • Сіль, перець - - За смаком
Приготування:

Сухарі. Свіжий батон білого хліба розділити на 8 частин і підсмажити в духовці до золотистого кольору. Остудити і добре подрібнити.

Свинину і яловичину прокручуємо через м'ясорубку. Туди додати 2 яйця, цибуля і сіль, перець. Розділити фарш на 12-14 шматочків. Формуємо з них коржики. Вершкове масло розділити на кількість котлет, приблизно по 15 г розміром, і трохи заморозити їх в холодильнику.

Кожен шматочок масла обваляти в борошні. На корж кладемо шматочок масла і заправляємо всередину, надаючи їй форму котлети. Тепер панірування котлет. Котлету вмочити в яйця, панировать в сухарях, ще раз вмочити в яйцях, і ще раз панировать в сухарях. Тепер готові напівфабрикати котлет на кілька хвилин поставити в морозильник.

Налити в глибоку сковорідку рослинне масло з розрахунком, щоб котлети занурилися в нього більше ніж наполовину. У міру розжарити і смажити в ньому котлети. Щоб вийшла гарна скоринка на котлетах, перевертаємо кілька разів їх через кожну хвилину. У підсумку повинні вийти котлети з золотистим апетитним кольором і незвичайного смаку.

Схожі рецепти