Кабачки з петрушкою і часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ви не любите мариновані кабачки? значить, ви не готували їх за цим рецептом! Кабачки з петрушкою і часником на зиму у вигляді салату виходять просто незрівнянними. Їх варто спробувати!
Мій рецепт, як приготувати кабачки з петрушкою і часником на зиму, дуже простий, але вимагає досить багато часу на приготування. Зазвичай я роблю салат з вечора, а закочував вже вранці - виходить дуже зручно. А ще - дуже смачно! Спробуйте і ви!
- Кабачки - 500 грам
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Оцет 9% - 70 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2/3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 1 пучок (невеликий)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Кабачки розрізати вздовж навпіл і наріжте тонкими півкільцями.
Дрібно наріжте петрушку.
У велику миску складіть нарізані кабачки, петрушку, видавіть кілька зубчиків часнику.
Додайте сіль, цукор, оцет і рослинне масло.
Добре перемішайте, миску затягніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на 12 годин.
Через 12 годин кабачки стануть дуже м'якими, смачними і виділиться багато соку.
Викладіть мариновані кабачки в банку (цієї кількості кабачків мені вистачило на одну баночку об'ємом 450 мл.), гарненько утрамбуйте. Також в банку вилийте весь маринад разом з соком, що виділився кабачків.
Поставте банку в підходить за розміром каструлю, налийте води, щоб вона доходила майже до горлечка. Доведіть до кипіння і кип'ятіть 10-12 хвилин.
Закатайте банку, переверните, перевірте, щоб кришка не протікала, залиште до повного охолодження.