Рецепт Кабачки з петрушкою і часником на зиму фото

Кабачки з петрушкою і часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі, Зелень, Часник, Кабачок, Петрушка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Заготовки

Ви не любите мариновані кабачки? значить, ви не готували їх за цим рецептом! Кабачки з петрушкою і часником на зиму у вигляді салату виходять просто незрівнянними. Їх варто спробувати!

Мій рецепт, як приготувати кабачки з петрушкою і часником на зиму, дуже простий, але вимагає досить багато часу на приготування. Зазвичай я роблю салат з вечора, а закочував вже вранці - виходить дуже зручно. А ще - дуже смачно! Спробуйте і ви!

  • Кабачки - 500 грам
  • Масло рослинне - 70 мілілітрів
  • Оцет 9% - 70 мілілітрів
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 2/3 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка - 1 пучок (невеликий)
кабачки з петрушкою і часником на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
кабачки з петрушкою і часником на зиму - фото крок 2
Кабачки розрізати вздовж навпіл і наріжте тонкими півкільцями.
кабачки з петрушкою і часником на зиму - фото крок 3
Дрібно наріжте петрушку.
кабачки з петрушкою і часником на зиму - фото крок 4
У велику миску складіть нарізані кабачки, петрушку, видавіть кілька зубчиків часнику.
кабачки з петрушкою і часником на зиму - фото крок 5
Додайте сіль, цукор, оцет і рослинне масло.
кабачки з петрушкою і часником на зиму - фото крок 6
Добре перемішайте, миску затягніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на 12 годин.
кабачки з петрушкою і часником на зиму - фото крок 7
Через 12 годин кабачки стануть дуже м'якими, смачними і виділиться багато соку.
кабачки з петрушкою і часником на зиму - фото крок 8
Викладіть мариновані кабачки в банку (цієї кількості кабачків мені вистачило на одну баночку об'ємом 450 мл.), гарненько утрамбуйте. Також в банку вилийте весь маринад разом з соком, що виділився кабачків.
кабачки з петрушкою і часником на зиму - фото крок 9
Поставте банку в підходить за розміром каструлю, налийте води, щоб вона доходила майже до горлечка. Доведіть до кипіння і кип'ятіть 10-12 хвилин.
кабачки з петрушкою і часником на зиму - фото крок 10
Закатайте банку, переверните, перевірте, щоб кришка не протікала, залиште до повного охолодження.

Схожі рецепти