Перець з часником і петрушкою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Як на мене, заготовок з перцю багато не буває, адже він завжди виходить соковитим і ароматним. Його я мариную як з іншими овочами, наприклад, з помідорами, огірками, морквою, так і окремо.
Мені дуже сподобався рецепт приготування перцю з часником і петрушкою тим, що, по перше, сам перчик виходить дуже ароматним, а по-друге, це по суті прекрасний салатик, який просто викладаєш з баночки на тарілку (я закочував в маленьких баночках обсягом 280-300 мл.) і все - салат готовий, відмінне доповнення до будь-якого м'ясної страви. До речі, зазначених інгредієнтів вистачить на 2 баночки об'ємом 280 мл. Якраз ідеально, щоб спробувати!
- Перець солодкий - 500 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок (невеликий)
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Оцет - 75 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Вода - 300 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Солодкий перчик очистіть від плодоніжок і насіння, поріжте на невеликі шматочки будь-якого розміру. Можна порізати соломкою, можна кубиком, як вам подобається.
Зубчики часнику подрібніть за допомогою преса, петрушку промийте і дрібно порубати.
Приготуйте маринад. Для цього в каструлі змішайте 300 мл. Води, сіль, цукор, оцет столовий і рослинне масло. Поставте на вогонь.
Коли маринад закипить, відправте в нього спочатку половину перцю і проваріть під кришкою на середньому вогні протягом 2 хвилин, потім перекладіть перець в чисту стерилізовану банку, прокладаючи шарами часнику і петрушки, а в маринад відправте другу половину перцю, точно так же проваріть і викладіть в банку.
Ось так потрібно викласти: шар перцю, трохи часнику, пару великих пучок нарізаної петрушки, знову шар перцю і повторити. Виходить дуже смачно, правда?
Маринадом заповніть банки. Засукайте стерилізованими кришками. Переверніть баночки догори дном і залиште до охолодження, потім приберіть в темне і прохолодне місце.