Перець з петрушкою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна закуска для святкового столу - перець з петрушкою на зиму. Така заготовка добре підійде до багатьох страв - гарнірів, м'яса, птиці, і т.Д.. Обов'язково приготуйте!
Перець готується в кисло-солодкому маринаді, тому, смак вийде прекрасним. Якщо ви любите гострі заготовки, можете додати чилі. Перець з петрушкою можна додавати в салати. Заготівля проста, але дуже смачна, тому, давайте приступати до її приготування.
- Перець солодкий - 6-7 штук
- Петрушка - 1 пучок
- Вода - 400 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти. Для перцю візьміть банку об'ємом 0, 5 L.
Перець очистіть і сполосніть, розріжте навпіл. Половинки перцю бланшуйте в гарячій воді протягом 3 хвилин.
Петрушку сполосніть і дрібно поріжте.
Банку для заготовки простерилизуйте, після наповніть перцями і петрушкою.
Окремо приготуйте маринад. У воді розчиніть сіль і цукор, прокип'ятіть хвилину і влийте оцет. Залийте маринад в банку з перцями.
Простерилизуйте перець в каструлі протягом 15 хвилин з моменту закипання. Через деякий час акуратно дістаньте банку з каструлі і закатати.
Поставте заготовку дном вгору, укрийте ковдрою і залиште на добу в спокої. Потім перенесіть заготовку в прохолодне приміщення.
Смачного!