Суп з пшона з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
З пшона завжди виходять відмінні страви. Тільки важливо перед приготуванням його ошпарити окропом або прожарити на сковороді - це позбавить крупу від гіркоти і суп буде прекрасним і смачним.
Один з моїх улюблених супів. Поставте варитися м'ясо, воно вариться не менше півгодини-сорока хвилин, а тим часом обсмажте на сковороді цибулю і моркву і підготуйте інші інгредієнти. Спочатку киньте в готовий бульйон картоплю, пшоно, пару лаврових листочків і горошин перцю, приправити сіллю. Коли картопля буде майже готовий, додайте цибулю з морквою і варіть до готовності. Також не забудьте зрізати з кісточки м'ясо і повернути в суп. В самому кінці додайте подрібнену зелень. Смачного!
- Свинина на кісточці - 400 грам
- Пшоно - 150 грам
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Пучок зелені - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, спеції - За смаком
Зваріть м'ясний бульйон.
Картопля поріжте кубиками.
Лук поріжте, морква потріть на тертці, а пшоно гарненько промийте гарячою водою.
На сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору, потім додайте моркву і трохи протушкувати.
Кісточки вийміть з бульйону і коли вони трохи охолонуть, зріжте м'ясо і киньте його в суп. Але відразу киньте в бульйон картоплю, пшоно, пару лаврових листочків і горошин перцю, приправити сіллю. Коли картопля буде майже готовий, додайте цибулю з морквою і варіть до готовності. В самому кінці киньте в суп подрібнену зелень.