Каша з пшона на воді
(покроковий рецепт з фото)
Просте і смачне блюдо багате на вітаміни, а якщо приготуєте правильно, то вийде дуже м'яким, ніжним і не втратить своїх корисних якостей. А ще це відмінне блюдо для тих, хто на дієті.
Раніше пшоняну кашу їв тільки зварену на молоці, але потім подорослішав і став їсти каші з підливками. Ось і довелося навчитися варити розсипчасту пшоняну кашу. Рецепт приготування каші з пшона на воді дуже простий і легкий, головне - дотримуватися всі пропорції і слідувати всім правилам приготування. Раджу приготувати і вам кашу пшоняну на воді, не пошкодуєте!
- Пшоняна крупа - 1 Склянка
- Вода - 600 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Вершкове масло - 50 грам
Насамперед заллємо крупу склянкою окропу, і нехай постоїть хвилин 5.
Потім наливаємо в каструлю 2 склянки води і додаємо сіль.
Крупу ретельно промиваємо під проточною водою, поки вода не стане прозорою.
Потім додаємо крупу в каструлю з водою і ставимо варитися на вогні трохи більше середнього. Коли вода википить і стане трохи нижче рівня крупи, зменшуємо вогонь.
Покладемо шматочок вершкового масла або маленькі шматочки по всій поверхні каші, закриємо каструлю кришкою. Зменшуємо вогонь, і варимо на самому маленькому вогні хвилин 7-8, потім вимикаємо вогонь. Залишимо кашу під кришкою ще хвилин на 15-20. І ні в якому разі не перемішуємо кашу під час варіння! !!