Рецепт Каша з пшона фото

Каша з пшона
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Крупи, Пшоно і пшениця, Сало
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Каші

Пшоно відомо людям кілька століть. Її називали "золотий крупою" за красивий колір і безліч корисних речовин в складі. Вона швидко насичує організм, має багато білка і страви з неї смачні.

Цього разу я розповім вам, як приготувати кашу з пшона. Виходить повноцінний обід, адже до страви ми додамо шкварки. Також підійдуть соління і мариновані салати. У колишні часи кашу готували в горщику в печі, але на плиті виходить не гірше. А ще можете пограти зі смаком, додавши приправи.

  • Пшоно - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
  • Сало свиняче - 200 грам
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
1
Крупу промийте і залийте водою в каструлі, додайте сіль. Варіть кашу, поки рівень води не зрівняється з пшоном.
2
Потім додайте мелений перець.
3
Сало наріжте середніми шматочками і обсмажте його до рум'яного кольору.
4
Додайте зажарку до каші і перемішайте. Перекладіть кашу чавуном або горщик з кришкою.
5
Надішліть кашу в духовку, розігріту до 150 градусів, з 30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти