Каша з пшона
(покроковий рецепт з фото)
Пшоно відомо людям кілька століть. Її називали "золотий крупою" за красивий колір і безліч корисних речовин в складі. Вона швидко насичує організм, має багато білка і страви з неї смачні.
Цього разу я розповім вам, як приготувати кашу з пшона. Виходить повноцінний обід, адже до страви ми додамо шкварки. Також підійдуть соління і мариновані салати. У колишні часи кашу готували в горщику в печі, але на плиті виходить не гірше. А ще можете пограти зі смаком, додавши приправи.
- Пшоно - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Сало свиняче - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1
Крупу промийте і залийте водою в каструлі, додайте сіль. Варіть кашу, поки рівень води не зрівняється з пшоном.
2
Потім додайте мелений перець.
3
Сало наріжте середніми шматочками і обсмажте його до рум'яного кольору.
4
Додайте зажарку до каші і перемішайте. Перекладіть кашу чавуном або горщик з кришкою.
5
Надішліть кашу в духовку, розігріту до 150 градусів, з 30 хвилин. Смачного!