Рулет з листкового тіста з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
На десерт до чаю або навіть на святковий стіл приготуйте дуже красивий, хрусткий і апетитний рулет з листкового тіста з яблуками в домашніх умовах.
Це досить простий рецепт рулету з листкового тіста з яблуками, створений за мотивами знаменитого штруделя. Начинка виходить дуже ніжною і соковитою, а зовні тісто залишається неймовірно хрустким. З начинкою завжди можна експериментувати: до яблуками можна додати ще й сухофрукти, наприклад.
- Тісто листкове - 1 кілограм
- Яблука - 0.5 кілограма
- Обкладинка - 1 щіпка
- Цукор - За смаком
- Горіхи волоські - За смаком
- Панірувальні сухарі - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
1. Для початку вимийте яблука, при бажанні очистіть їх від шкірки і наріжте дрібними кубиками.
2. Додайте трохи цукру за смаком і при бажанні - щіпку кориці.
3. В окремій мисочці з'єднайте цукор, корицю, подрібнені горішки і панірувальні сухарі. Як випливає все перемішайте до однорідності. У рецепті приготування рулету з листкового тіста з яблуками можна використовувати не тільки волоські, але і будь-які інші горішки.
4. Трохи розкачайте тісто, викладіть на край спочатку горіхову суміш, а зверху - яблука.
5. Акуратно згорніть рулет.
6. У невеликій мисці збийте яйце, змастіть їм рулет з усіх боків.
7. Зверху зробіть невеликі надрізи гострим ножем. Надішліть рулет відправте в розігріту духовку.
8. Випікайте рулет з листкового тіста з яблуками в домашніх умовах близько 40 хвилин (до утворення рум'яної скоринки).
9. От і все! Перед подачею можна посипати зверху цукровою пудрою. Обережно розріжте вийшов рулет на порційні шматочки і подавайте до столу з морозивом або сиропом, наприклад.