Пиріжки з листкового тіста з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з яблуками - це найпростіша, але разом з тим смачна домашня випічка. Рекомендую всім господиням на замітку рецепт приготування пиріжків з листкового тіста з яблуками.
З готового листкового тіста можна робити багато різної випічки домашнього. Пиріжки з яблуками - це самий простий і перевірений часом варіант випічки. Для приготування пиріжків з листкового тіста з яблуками візьміть кисло-солодкі яблука, один жовток для змащування країв, щоб скріплювати пиріжки і трохи лимонного соку (це щоб яблука не почорніли).
- Яблука - 2 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - За смаком
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Листкове тісто - 250 грам
Яблука очистіть від серцевини і наріжте маленькими кубиками. Обсмажте на сковороді у вершковому маслі з цукром і лимонним соком. Яблука повинні розм'якшити, але не втратити своєї форми. Посипте меленою корицею.
Тісто злегка розкачайте на присипаної борошном поверхні, наріжте квадратиками зі стороною 7-8 см.
На одну сторону квадратика викладіть 1 ст.Л. Начинки, змастіть краї злегка збитим жовтком і складіть навпіл.
На одну сторону квадратика викладіть 1 ст.Л. Начинки, змастіть краї злегка збитим жовтком і складіть навпіл.
Краї пиріжка стисніть виделкою.
Зробіть кілька надрізів гострим ножем на поверхні пиріжка.
Випікайте в розігрітій до 200 С духовці хвилин 10. Готові пиріжки з листкового тіста з яблуками можете подавати до чаю, посипавши корицею. Смачного!