Тушкована курка з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Буває таке, що часу немає, а приготувати смачний і ситний вечеря необхідно. Відмінний варіант для вечері або обіду - тушкована курка з підливою. Готується досить швидко, а виходить дуже смачно.
Я завжди з курки гасив чомусь тільки філе, ніжки завжди запікав в духовці, Повідомити Бадр. А тут в гостях спробував тушковану курку з підливою. Чесно кажучи, мені сподобалося таке блюдо. Відразу записав рецепт приготування тушкованої курки з підливою і по дорозі додому купив цілу тушку. Дуже швидко і просто я приготував вечерю, чудовий і ситний. Соковита і ароматна тушкована курка з підливою - ідеальний вечерю чи обід. Тепер і ви знаєте, як приготувати тушковану курку з підливою.
- Курка - 500 грам
- Помідор - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Кріп - 1 пучок
- Томатна паста - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Спеції - 1 щіпка (за смаком)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
Курку необхідно добре помити, обсушити і розділити на частини. Можна готувати цю страву з м'якоті, а можна з м'яса на кісточках.
Потім посипаємо м'ясо сіллю, чорним перцем і змащуємо спеціями, які у вас є. Залиште курку хвилин на 10, щоб м'ясо просочилося небагато.
Розігріваємо добре сковорідку з рослинним маслом, обсмажуємо частини курки до золотистого кольору з двох сторін. Якщо хочете, щоб м'ясо красиво обсмажити, обсмажуйте його в два-три етапи. Чи не викладайте все відразу на сковороду.
Болгарський перець і помідор моєму. Очищаємо перець від насіння. З помідора можна зняти шкірку, попередньо обшпаривши його окропом. За допомогою блендера подрібнюємо їх в кашку.
Додаємо в приготовлену суміш томатну пасту, все перемішуємо.
Очищену цибулю і часник нарізаємо дрібно, обсмажуємо їх на сковороді з рослинним маслом до золотистого кольору.
Додаємо суміш з томатною пастою, додаємо сіль і перець за смаком, а також дрібно порізаний кріп. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
Відправляємо в отриману підливу обсмажені шматки курки, тушкуємо до готовності на невеликому вогні. Не забудьте накрити сковорідку кришкою. Подавати на стіл потрібно з будь-яким гарніром.