Рецепт Тушкована курка з підливою фото

Тушкована курка з підливою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 50 хв.

Буває таке, що часу немає, а приготувати смачний і ситний вечеря необхідно. Відмінний варіант для вечері або обіду - тушкована курка з підливою. Готується досить швидко, а виходить дуже смачно.

Опис приготування:

Я завжди з курки гасив чомусь тільки філе, ніжки завжди запікав в духовці, Повідомити Бадр. А тут в гостях спробував тушковану курку з підливою. Чесно кажучи, мені сподобалося таке блюдо. Відразу записав рецепт приготування тушкованої курки з підливою і по дорозі додому купив цілу тушку. Дуже швидко і просто я приготував вечерю, чудовий і ситний. Соковита і ароматна тушкована курка з підливою - ідеальний вечерю чи обід. Тепер і ви знаєте, як приготувати тушковану курку з підливою.

  • Курка - 500 грам
  • Помідор - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Кріп - 1 пучок
  • Томатна паста - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
  • Спеції - 1 щіпка (за смаком)
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
тушкована курка з підливою - фото крок 1
Курку необхідно добре помити, обсушити і розділити на частини. Можна готувати цю страву з м'якоті, а можна з м'яса на кісточках.
тушкована курка з підливою - фото крок 2
Потім посипаємо м'ясо сіллю, чорним перцем і змащуємо спеціями, які у вас є. Залиште курку хвилин на 10, щоб м'ясо просочилося небагато.
тушкована курка з підливою - фото крок 3
Розігріваємо добре сковорідку з рослинним маслом, обсмажуємо частини курки до золотистого кольору з двох сторін. Якщо хочете, щоб м'ясо красиво обсмажити, обсмажуйте його в два-три етапи. Чи не викладайте все відразу на сковороду.
тушкована курка з підливою - фото крок 4
Болгарський перець і помідор моєму. Очищаємо перець від насіння. З помідора можна зняти шкірку, попередньо обшпаривши його окропом. За допомогою блендера подрібнюємо їх в кашку.
тушкована курка з підливою - фото крок 5
Додаємо в приготовлену суміш томатну пасту, все перемішуємо.
тушкована курка з підливою - фото крок 6
Очищену цибулю і часник нарізаємо дрібно, обсмажуємо їх на сковороді з рослинним маслом до золотистого кольору.
тушкована курка з підливою - фото крок 7
Додаємо суміш з томатною пастою, додаємо сіль і перець за смаком, а також дрібно порізаний кріп. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
тушкована курка з підливою - фото крок 8
Відправляємо в отриману підливу обсмажені шматки курки, тушкуємо до готовності на невеликому вогні. Не забудьте накрити сковорідку кришкою. Подавати на стіл потрібно з будь-яким гарніром.

Схожі рецепти