Суп з морепродуктів з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання вершкового смаку і морепродуктів подобається багатьом. Я в їх числі. Причому такі продукти відмінно виглядають в гарячих стравах і в супах. Покажу, як приготувати суп з морепродуктів з вершками.
Ніжне поєднання рибних продуктів з вершками вражає своєю збалансованістю і гармонійністю. Цим блюдом можна влаштувати справжнє свято на вечерю для родини. Чи не кожен день можна дозволити собі є мідії з креветками. Але такий суп можна подати на святковий стіл. Він нітрохи не програє гарячих страв.
- Окунь, філе - 200 грам
- Креветки - 200 грам
- Мідії очищені - 200 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Солодкий червоний перець - 0, 5 штуки
- Селера, стебло - 1 штука
- Вершки 10% - 500 мілілітрів
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Петрушка - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Білий мелений перець - За смаком
- Картопля - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
Очищені креветки і мідії помийте, залийте 500 мл окропу. Рибу помийте.
Картопля помийте, чистий, наріжте кубиками. Перець помийте, наріжте дрібно. Цибуля чистий, наріжте. Селера помийте, подрібніть.
У глибокій каструлі обсмажте у вершковому маслі цибулю з селерою до м'якості.
Потім додайте картоплю. Готуйте 5 хвилин, помішуючи. Влийте воду з морепродуктами і доведіть до кипіння.
Далі внесіть шматочки окуня і проваріть 2 хвилини.
Нагрійте вершки до гарячого стану і влийте їх в суп. Зменшіть вогонь до мінімуму і доведіть суп до кипіння. Додайте сіль, перець і лавровий лист.
Пару хвилин прокип'ятіть суп. Промийте і наріжте зелень. Додайте її в бульйон і вимикайте вогонь.
Дайте настоятися супу 10 хвилин під кришкою. Тепер його можна подавати. Смачного!