Суп з коктейлю морепродуктів
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ароматний суп виходить з різних морепродуктів. Вони багаті білком, йодом, а також містять мало калорій. Відмінна альтернатива м'ясним супів (як з яловичиною та свининою, так і з куркою).
Супи з морепродуктів неймовірно популярні в багатьох країнах світу. Відносяться вони до середземноморської кухні. Їх подають в найдорожчих ресторанах. Але ви цілком можете дізнатися, як приготувати суп з коктейлю морепродуктів в домашній обстановці, щоб пригостити ним своїх гостей.
- Суміш морепродуктів - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Корінь селери і пастернаку - 50 грам
- Зелений горошок - 100 грам
- Вершки - 500 мілілітрів (або молоко)
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно, сіль, перець, сушені трави - За смаком
Візьміть сковороду, покладіть в неї шматочок вершкового масла. Розтопіть його на плиті. Очистіть цибулю від лушпиння, вимийте і наріжте кубиками. Обсмажте цибулю до золотистого кольору на вершковому маслі.
Вимийте і почистіть коріння, наріжте їх дрібними кубиками. Додайте разом із зеленим горошком в сковорідку до цибулі. Присипте спеціями, сіллю і перцем, ретельно перемішайте. Додайте при потребі води і тушкуйте на маленькому вогні півгодини до повної готовності.
Дістаньте з морозилки морепродукти, дайте їм постояти при кімнатній температурі, щоб вони розтанули. Злийте непотрібну рідина, викладіть морепродукти в сковорідку до овочів. Гасіть буквально пару хвилин.
Розігрійте вершки або молоко, додайте їх до овочів і морепродуктів. У невеликій кількості води (близько ста п'ятдесяти мілілітрів) розведіть кілька столових ложок борошна, влийте цю суміш в сковороду. Варіть суп на повільному вогні під закритою кришкою п'ять хвилин до загустіння. Відразу ж подавайте його до столу.