Паштет зі свинячої голови
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай паштет готують з печінки або сердець, але паштет зі свинячої голови в домашніх умовах - це не менш смачний делікатес, який може виступити в якості ситної закуски.
Щоб паштет зі свинячої голови в домашніх умовах вийшов більш ніжніше і смачніше, додайте до нього тельбухи і під час варіння - цибулю і моркву. Варіть до повної готовності всі продукти, після чого подрібніть все в блендері до отримання однорідної маси, простерилизуйте і закатати.
- Свиная голова - 1 штука
- Серце, печінка і легені - 2 кілограма
- Сало - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Сіль, приправи - За смаком

1. Такий паштет виходить дуже ніжним і смачним. Приправи додадуть йому ще більше пікантний аромат. Отже, берем свиную голову и потроха (печінку, серце, легкі).

2. Замочуємо на ніч всі складові, а вранці приступаємо до їх ретельній обробці. Після миття нарізаємо на частини і відправляємо варитися.

3. Варимо до повної готовності. Голову краще відварити першої, а інші субпродукти відправити в бульйон через одну годину, як бульйон провариться.

4. Коли всі інгредієнти будуть готові, подрібнюємо їх у блендері. При варінні важливо підібрати правильний набір приправ. Зазвичай в нього входить чорний перець, лавровий лист і приправи для бульйону або холодцю. Також я зазвичай кидаю в бульйон цибулю і моркву. Пропустивши всі в блендері, відправляємо в чисті банки і стерилізуємо близько 7-12 хвилин, після чого закочує і відправляємо в комору.

5. Подавайте паштет на бутербродах до обіднього або навіть святкового столу.