Рецепт Консерви з свинячої голови фото

Консерви з свинячої голови
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Свиняча голова - відмінна основа для багатьох страв. Недороге і смачне м'ясо можна приготувати і про запас. Приготуйте домашню тушонку, щоб потім швидко приготувати обід або вечерю.

Опис приготування:

Є кілька способів приготування тушонки. Я пропоную самий, на мій погляд, простий варіант - в мультиварці.

  • Голова свиняча - 3 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 1/2 чайних ложки
  • Лавровий лист - За смаком
  • Сіль - За смаком
консерви з свинячої голови - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
консерви з свинячої голови - фото крок 2
Найголовніше - добре вимити і вичистити голову. Якщо ви берете голову на ринку, відразу попросіть розрубати її на такі шматки, які вам зручно буде готувати. Я купувала в магазині вже нарубану голову. Замочіть її в холодній воді на годину, змінивши пару раз воду. Потім дуже ретельно, за допомогою щітки, отмойте м'ясо, наскрібши гострим ножем шкірку.
консерви з свинячої голови - фото крок 3
Покладіть шматки свинячої голови в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Проваріть пару хвилин, злийте в чисту раковину і добре промийте під струменем води. Покладіть шматки голови в чашу мультиварки, залийте водою вище рівня м'яса, додайте пару очищених цибулин з розрізом цілком. Додати сіль, додайте перець горошком і лавровий лист.
консерви з свинячої голови - фото крок 4
Виставте температуру 90 градусів і час 3 годину. Або поставте програму"гасіння" на такий же час. Нехай голова вариться без особливого нагляду.
консерви з свинячої голови - фото крок 5
М'ясо остудіть, викладіть на тарілку. Штам Бульйон, зніміть зайвий жир з поверхні. М'ясо зніміть з кісток і руками розберіть на шматочки, ретельно прибираючи дрібні кістки.
консерви з свинячої голови - фото крок 6
Підготуйте чисті банки, на дно киньте трохи перцю горошком і лавровий листочки. Банки беріть невеликі - 0, 5 або 0, 7 L.
консерви з свинячої голови - фото крок 7
Покладіть м'ясо в банки. Залийте бульйоном, струшуючи банку, щоб бульйон рівномірно розподілився.
консерви з свинячої голови - фото крок 8
Прикрийте банки прокип'яченими кришками, встановіть у велику каструлю, підстеливши під банки складену серветку. Вода повинна бути нижче плічок банки на палець, щоб не потрапила всередину при стерилізації. Стерилізують тушонку при невеликому кипінні. Банки 0, 5 літра стерилізують 30 хвилин, 0, 7 л - 45 хвилин.
консерви з свинячої голови - фото крок 9
Гарячі банки акуратно виймайте і щільно закривайте кришками. Закочені банки переверніть для перевірки герметичності і дайте охолонути. Зберігайте тушонку в холодильнику.
консерви з свинячої голови - фото крок 10
Подавати тушонку можна в холодному або гарячому вигляді, з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти