Домашня ковбаса зі свинячої голови
(покроковий рецепт з фото)
З субпродуктів можна приготувати масу корисних і смачних страв. Як відомо, при обробленні свині нічого не викидається. Так, домашня ковбаса зі свинячої голови - відмінний делікатес і закуска.
Якщо у вас є голова свині, то приготувати домашню ковбасу - відмінне рішення. Голову попередньо слід почистити, нарізати і відварити. Краще варити її разом з м'ясом птиці (качка чи курка). Готове м'ясо потрібно перекрутити, додати до фаршу часник і спеції, начинити в кишку і обсмажити або запекти.
- Голова свині - 1 штука
- М'ясо птиці (качка чи курка) - За смаком
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - За смаком
1. Мало хто з господинь готує домашню ковбасу. Більшість вважає, що це занадто клопітно, але це не так. Для цього рецепта нам знадобиться голова свині і м'ясо птиці (за смаком). Я зазвичай беру качку і варю її разом з головою.
2. Голову потрібно ретельно вимити, поскоблить, нарізати на частини і відправити на 4-5 годин варитися на слабкому вогні. Додайте в каструлю з головою цибулю і спеції. Я іноді додаю моркву.
3. Коли м'ясо звариться, дістаємо його, даємо охолонути і розбираємо. Нарізаємо дрібно м'ясо, видавлюємо часник і додаємо спеції.
4. Начиняємо готовим фаршем в кишку за допомогою м'ясорубки. Зав'язуємо добре кінці і відправляємо смажитися.
5. Обсмажуємо до рум'яного кольору і подаємо до столу.
6. Ось така гарна домашня ковбаса зі свинячої голови у нас вийшла. Подавати до столу її можна в гарячому і холодному вигляді.