Рецепт Домашня ковбаса зі свинячої голови фото

Домашня ковбаса зі свинячої голови
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
На обід , На вечерю , На сніданок
Кількість порцій: 10
Час приготування: 6 г. 0 хв.

З субпродуктів можна приготувати масу корисних і смачних страв. Як відомо, при обробленні свині нічого не викидається. Так, домашня ковбаса зі свинячої голови - відмінний делікатес і закуска.

Опис приготування:

Якщо у вас є голова свині, то приготувати домашню ковбасу - відмінне рішення. Голову попередньо слід почистити, нарізати і відварити. Краще варити її разом з м'ясом птиці (качка чи курка). Готове м'ясо потрібно перекрутити, додати до фаршу часник і спеції, начинити в кишку і обсмажити або запекти.

  • Голова свині - 1 штука
  • М'ясо птиці (качка чи курка) - За смаком
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Спеції - За смаком
домашня ковбаса зі свинячої голови - фото крок 1
1. Мало хто з господинь готує домашню ковбасу. Більшість вважає, що це занадто клопітно, але це не так. Для цього рецепта нам знадобиться голова свині і м'ясо птиці (за смаком). Я зазвичай беру качку і варю її разом з головою.
домашня ковбаса зі свинячої голови - фото крок 2
2. Голову потрібно ретельно вимити, поскоблить, нарізати на частини і відправити на 4-5 годин варитися на слабкому вогні. Додайте в каструлю з головою цибулю і спеції. Я іноді додаю моркву.
домашня ковбаса зі свинячої голови - фото крок 3
3. Коли м'ясо звариться, дістаємо його, даємо охолонути і розбираємо. Нарізаємо дрібно м'ясо, видавлюємо часник і додаємо спеції.
домашня ковбаса зі свинячої голови - фото крок 4
4. Начиняємо готовим фаршем в кишку за допомогою м'ясорубки. Зав'язуємо добре кінці і відправляємо смажитися.
домашня ковбаса зі свинячої голови - фото крок 5
5. Обсмажуємо до рум'яного кольору і подаємо до столу.
домашня ковбаса зі свинячої голови - фото крок 6
6. Ось така гарна домашня ковбаса зі свинячої голови у нас вийшла. Подавати до столу її можна в гарячому і холодному вигляді.

Схожі рецепти