Шоколадна «ковбаска» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Цей десерт знайомий багатьом ще з дитинства. Насичений шоколадний смак в поєднанні з крихтою печива не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Хочете зробити солодку "ковбаску" в домашніх умовах?
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати шоколадну ковбаску зі згущеним молоком, тоді поспішаю поділитися своїм варіантом. Це класичний рецепт, але при бажанні ви завжди можете додати горішки або замінити какао розтопленим шоколадом. Любителям десертів без випічки особливо рекомендую, адже це просто і по-справжньому смачно!
- Печиво - 500 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко - 400 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
1. У глибоку миску викладіть печиво. Використовувати можна звичайнісіньке і недороге печиво до чаю.
2. Руками подрібніть, щоб вийшла крихта з помітними шматочками. Якщо скористатися блендером, наприклад, на зрізі ковбаска не буде такою красивою. Так що обов'язково потрібні шматочки!
3. Ще один нюанс з маслом: воно повинно бути розм'якшеним, але не розтопленим.
4. Знову руками акуратно перемішайте печиво з маслом до однорідності.
5. Додайте в процесі какао. Ось уже наша основа стає дійсно шоколадної.
6. Залишилося тільки додати згущене молоко і все добре перемішати.
7. Підготуйте лист пергаменту. Можна присипати його цукровою пудрою. Викладіть шоколадну масу на пергамент, сформуйте ковбаску і акуратно загорніть її в пергамент.
8. Готові ковбаски потрібно відправити в холодильник на пару годин, щоб вони добре застигли.
9. Акуратно зніміть пергамент і наріжте ковбаску шматочками. Ось такий приголомшливий десерт вийшов. Приємного чаювання!