Кабачкове рагу на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кабачкове рагу на зиму навчила мене готувати ще бабуся. Робили ми його в самому кінці літа, коли все навколо було заставлено кошиками з новим урожаєм. А як приємно взимку відкрити ароматну баночку!
Кабачкове рагу на зиму раджу робити відразу великими партіями і бажано з помічниками. Вам доведеться почистити і порізати цілу гору овочів і крім того, окремо обсмажувати овочі. Кабачкове рагу на зиму дуже швидко закінчується. Його можна їсти як закуску або додавати до тушкованого м'яса. Успіхів і приємного апетиту!
- Кабачок - 3 кілограма
- Перець - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Цибуля - 500 грам
- Масло рослинне - 1, 5 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5-1, 0 склянки
- Оцет - 100 мілілітрів
- Терті помідори - 1, 5-2 L
Підготувати овочі.
Кабачки почистити і порізати.
Солодкий перець почистити і порізати.
Цибуля обсмажте на розігрітій олії до прозорості.
Морква наріжте тонко і додайте до цибулі, Тушіте 5-7 хвилин.
Цибулю і моркву складіть в глибоку каструлю.
Додайте перець, терті помідори варіть півгодини на маленькому вогні.
Додайте обсмажені кабачки і всі спеції. Доведіть до кипіння і тушкуйте ще 30 хвилин. В самому кінці додайте оцет.
Розкладіть рагу по стерилізованих банках і закатати.