Кабачкове лечо
(покроковий рецепт з фото)
Улюблені всіма кабачки швидко і охоче дозрівають на дачі, тільки встигай збирати. Я з них зазвичай готую кабачкове лечо, яке заходить в банки і потім, взимку, дістаю під оплески домашніх.
Як приготувати кабачкове лечо? Дотримуйтесь наступної покрокової інструкції:
1. Кабачки промийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте смужками.
2. Помідори очистіть від шкірки, потримавши хвилини 2-3 в окропі, виберіть плодоніжки.
3. Болгарський перець почистіть.
4. Всі овочі пропустіть через м'ясорубку, до них додайте пропущені через прес часник, рослинна олія, цукор, сіль і оцет.
5. Поставте овочі в каструлі на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім додайте в них кабачки і варіть на повільному вогні протягом 40 хвилин.
6. Готове кабачкове лечо розкладіть по заздалегідь стерилізованих банках, закатати, укутайте в ковдру і потримайте в теплі, поки охолоне.
Приємного! Вживайте кабачкове лечо як гарнір або як самостійну страву з улюбленим хлібом або грінками.
- Кабачки - 2, 5 кілограма
- Помідори - 2 кілограма
- Болгарський перець - 4 штуки
- Часник (головки) - 2 штуки
- Гострий перець - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9-проц. - 2 чайних ложки
1. Кабачки промийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте смужками.
2. Помідори очистіть від шкірки, потримавши хвилини 2-3 в окропі, виберіть плодоніжки.
3. Болгарський перець почистіть.
4. Всі овочі пропустіть через м'ясорубку, до них додайте пропущені через прес часник, рослинна олія, цукор, сіль і оцет.
5. Поставте овочі в каструлі на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім додайте в них кабачки і варіть на повільному вогні протягом 40 хвилин.
6. Готове кабачкове лечо розкладіть по заздалегідь стерилізованих банках, закатати, укутайте в ковдру і потримайте в теплі, поки охолоне.
Приємного! Вживайте кабачкове лечо як гарнір або як самостійну страву з улюбленим хлібом або грінками.