Рецепт Кабачкове лечо фото

Кабачкове лечо
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Літні
Заготовки , Лечо
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Улюблені всіма кабачки швидко і охоче дозрівають на дачі, тільки встигай збирати. Я з них зазвичай готую кабачкове лечо, яке заходить в банки і потім, взимку, дістаю під оплески домашніх.

Опис приготування:

Як приготувати кабачкове лечо? Дотримуйтесь наступної покрокової інструкції:

1. Кабачки промийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте смужками.

2. Помідори очистіть від шкірки, потримавши хвилини 2-3 в окропі, виберіть плодоніжки.

3. Болгарський перець почистіть.

4. Всі овочі пропустіть через м'ясорубку, до них додайте пропущені через прес часник, рослинна олія, цукор, сіль і оцет.

5. Поставте овочі в каструлі на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім додайте в них кабачки і варіть на повільному вогні протягом 40 хвилин.

6. Готове кабачкове лечо розкладіть по заздалегідь стерилізованих банках, закатати, укутайте в ковдру і потримайте в теплі, поки охолоне.

Приємного! Вживайте кабачкове лечо як гарнір або як самостійну страву з улюбленим хлібом або грінками.


  • Кабачки - 2, 5 кілограма
  • Помідори - 2 кілограма
  • Болгарський перець - 4 штуки
  • Часник (головки) - 2 штуки
  • Гострий перець - 1 штука
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9-проц. - 2 чайних ложки
Як приготувати кабачкове лечо? Дотримуйтесь наступної покрокової інструкції:

1. Кабачки промийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте смужками.

2. Помідори очистіть від шкірки, потримавши хвилини 2-3 в окропі, виберіть плодоніжки.

3. Болгарський перець почистіть.

4. Всі овочі пропустіть через м'ясорубку, до них додайте пропущені через прес часник, рослинна олія, цукор, сіль і оцет.

5. Поставте овочі в каструлі на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім додайте в них кабачки і варіть на повільному вогні протягом 40 хвилин.

6. Готове кабачкове лечо розкладіть по заздалегідь стерилізованих банках, закатати, укутайте в ковдру і потримайте в теплі, поки охолоне.

Приємного! Вживайте кабачкове лечо як гарнір або як самостійну страву з улюбленим хлібом або грінками.

Схожі рецепти