Кабачкове суфле під сирною шапкою
(покроковий рецепт з фото)
Приготуємо ніжне повітряне суфле з кабачків, запечене в духовці. Чудове літнє блюдо для легкого обіду або вечері. Вам неодмінно сподобається, угощайтесь!
Як приготувати кабачкове суфле під сирною шапочкою, читайте в покроковому рецепті. Страву можна подавати як самостійне або як гарнір. Це дуже смачно і корисно!
- Кабачок - 2-3 штук (молодий)
- Вершки - 200 мілілітрів(20%)
- Сир твердий - 100 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти, включаючи сіль і перець.
Кабачки помийте, очистіть і натріть на крупній тертці.
Яйця розділіть на білки і жовтки.
Сир натріть на крупній тертці. 1/3 відкладіть для верхньої скоринки сирної, інше змішайте з жовтками. Білки збийте в міцну піну.
У кабачки додайте жовтки з сиром, вершки, борошно, сіль і перець за смаком. Перемішайте.
І в останню чергу акуратно вмішати збиті білки. Повинна вийти повітряна маса.
Форму змастіть вершковим маслом, вилийте масу.
Зверху посипте натертим сиром і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Після того як запіканка буде готова, вимкніть духовку і дайте їй постояти хвилин 10-15 всередині. Потім можна подавати до столу.
Смачного!