Рецепт Кабачкове суфле під сирною шапкою фото

Кабачкове суфле під сирною шапкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Сир, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря, Літні
Гарячі страви

Приготуємо ніжне повітряне суфле з кабачків, запечене в духовці. Чудове літнє блюдо для легкого обіду або вечері. Вам неодмінно сподобається, угощайтесь!

Як приготувати кабачкове суфле під сирною шапочкою, читайте в покроковому рецепті. Страву можна подавати як самостійне або як гарнір. Це дуже смачно і корисно!

  • Кабачок - 2-3 штук (молодий)
  • Вершки - 200 мілілітрів(20%)
  • Сир твердий - 100 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
кабачкове суфле під сирною шапкою - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти, включаючи сіль і перець.
кабачкове суфле під сирною шапкою - фото крок 2
Кабачки помийте, очистіть і натріть на крупній тертці.
кабачкове суфле під сирною шапкою - фото крок 3
Яйця розділіть на білки і жовтки.
кабачкове суфле під сирною шапкою - фото крок 4
Сир натріть на крупній тертці. 1/3 відкладіть для верхньої скоринки сирної, інше змішайте з жовтками. Білки збийте в міцну піну.
кабачкове суфле під сирною шапкою - фото крок 5
У кабачки додайте жовтки з сиром, вершки, борошно, сіль і перець за смаком. Перемішайте.
кабачкове суфле під сирною шапкою - фото крок 6
І в останню чергу акуратно вмішати збиті білки. Повинна вийти повітряна маса.
кабачкове суфле під сирною шапкою - фото крок 7
Форму змастіть вершковим маслом, вилийте масу.
кабачкове суфле під сирною шапкою - фото крок 8
Зверху посипте натертим сиром і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
кабачкове суфле під сирною шапкою - фото крок 9
Після того як запіканка буде готова, вимкніть духовку і дайте їй постояти хвилин 10-15 всередині. Потім можна подавати до столу.
кабачкове суфле під сирною шапкою - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти