Кабачкове суфле з індичкою під грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Це ніжне і дуже корисне блюдо можна готувати навіть маленьким діткам, адже м'ясо індички вважається дієтичним, а кабачок не тільки містить багато клітковини і вітамінів, але і добре засвоюється.
Кабачок - неймовірно корисний овоч. Його часто використовують в лікувальному і дієтичному харчуванні. Однак деякі звинувачують це однорічна трав'яниста рослина в несмачну і вважають, що з нього можна приготувати нічого цікавого. Чи так це насправді? Давайте спробуємо приготувати суфле з кабачків!
- Кабачок - 1 штука
- Куряче яйце - 2 штуки
- Відварене індиче філе - 300 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Гриби мариновані - 50 грам
Молодий кабачок натріть на крупній тертці. Натертий кабачок помістіть в миску для приготування тіста для суфле.
Візьміть 2-3 яйця. Відокремте жовтки від білків. Жовтки додайте в миску до кабачків.
Візьміть 2-3 яйця. Відокремте жовтки від білків. Жовтки додайте в миску до кабачків.
До кабачків додайте 2 столові ложки пшеничного борошна. Перемішайте. Додайте трохи солі і чорного меленого перцю.
Відокремлені білки збийте з дрібкою солі.
У тісто введіть білки, вимішайте тісто ложкою. Заважайте нешвидко, акуратно складаючи тісто. Вимішувати тісто потрібно в одну сторону, щоб збиті білки не осіли.
Форми для запікання змастіть вершковим маслом. Я використовую різні формочки, щоб було зрозуміло, що можна приготувати суфле навіть в міцній чашці. Відварене індиче філе нарізати кубиком. Укласти в формочки на дно.
Заповніть формочки тестом, рівномірно розподіливши його всередині формочки.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте суфле в духовці 15-20 хвилин.
Поки готується суфле, ми приготуємо соус. Для соусу слід змішати сметану, сіль і спеції, трохи маринованих грибів. Я взяла опеньки. Масу перемішайте - і соус готовий.
Поки готується суфле, ми приготуємо соус. Для соусу слід змішати сметану, сіль і спеції, трохи маринованих грибів. Я взяла опеньки. Масу перемішайте - і соус готовий.
Дістаньте суфле з духовки. Дайте йому трохи охолонути.
Полийте суфле грибним соусом. Подайте його до столу!