Імбирний квас без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Цей пряний і ароматний напій - кращий засіб, щоб втамувати спрагу спекотного літнього дня. Раджу уважно просемьь, як приготувати імбирний квас без дріжджів і з найпростіших інгредієнтів.
1. Насамперед очистіть імбир від шкірки, подрібніть його. Це можна зробити за допомогою блендера, м'ясорубки або дрібної терки.
2. У воду додайте цукор, розмішайте до повного його розчинення. Подрібнений імбир залийте водою, видавіть до нього лимонний сік.
3. Цедру половини лимона дрібно поріжте і додайте до води. Накрийте каструлю (з заготівлею напою) рушником або марлею. З 2 дня приберіть квас в тепле і темне місце.
4. Потім розлийте напій по пляшках, залишивши трохи місця. У кожну ємність покладіть по 5-7 штук родзинок. Приберіть квас в холодильник ще на пару днів, а після вже насолоджуйтеся свіжістю напою.
- Імбир - 50 грам
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 180 грам
- Вода - 2 L
- Ізюм - 15-20 штук
1. Насамперед очистіть імбир від шкірки, подрібніть його. Це можна зробити за допомогою блендера, м'ясорубки або дрібної терки.
2. У воду додайте цукор, розмішайте до повного його розчинення. Подрібнений імбир залийте водою, видавіть до нього лимонний сік.
3. Цедру половини лимона дрібно поріжте і додайте до води. Накрийте каструлю (з заготівлею напою) рушником або марлею. З 2 дня приберіть квас в тепле і темне місце.
4. Потім розлийте напій по пляшках, залишивши трохи місця. У кожну ємність покладіть по 5-7 штук родзинок. Приберіть квас в холодильник ще на пару днів, а після вже насолоджуйтеся свіжістю напою.
2. У воду додайте цукор, розмішайте до повного його розчинення. Подрібнений імбир залийте водою, видавіть до нього лимонний сік.
3. Цедру половини лимона дрібно поріжте і додайте до води. Накрийте каструлю (з заготівлею напою) рушником або марлею. З 2 дня приберіть квас в тепле і темне місце.
4. Потім розлийте напій по пляшках, залишивши трохи місця. У кожну ємність покладіть по 5-7 штук родзинок. Приберіть квас в холодильник ще на пару днів, а після вже насолоджуйтеся свіжістю напою.