Домашній квас із чорного хліба без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Такий квас можна запропонувати і дитині. Готується він без шкідливих добавок або дріжджів, натуральним бродінням. Дивіться рецепт, як приготувати домашній квас із чорного хліба без дріжджів.
Для бродіння квасу потрібен тільки хліб, цукор і вода. Можна додавати родзинки, тоді квас має більш смачний солодкий смак, та й сильніше йде процес бродіння. Дуже важлива температура кімнатна, в холодній кімнаті він Броди не буде.
- Вода - 2 L
- Чорний хліб - 450 грам
- Цукор - 75 грам
- Ізюм - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте продукти для квасу. Також знадобиться чистий трилітровий бутель.
Закип'ятіть в чайнику 2 літра води, перелийте її в банку і дайте охолонути до кімнатної температури.
Хліб поріжте кубиками будь-якого розміру, головне, щоб вони пролізли в горлечко банки.
Складіть кубики хліба на чистий і сухий лист і підсушіть в духовці при 250 градусах хвилин 10-15 (дивіться на хліб). Підсмажування хліба дасть квасу темніший колір і насичений смак.
Сухарики готові. Нехай трохи охолонуть.
Промийте ретельно родзинки, я навіть раджу обробити його окропом від мікробів.
Тепер можна приступати до заквасці. У банку всипте цукор, розчиніть його.
Киньте родзинки.
І додайте сухарі, ложкою трохи осадити їх, щоб весь хліб став мокрим. Накрийте марлею і залиште бродити в теплі на 5-6 днів.
На фото ви бачите вже готовий квас. Проціджуємо його, розливаємо по пляшках, щільно закупорюють і відправляємо в тепло ще на 10-12 годин, щоб він набрався газу. Після охолоджуємо - і насолоджуємося, смачного!