Квас з житнього хліба без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий смачний домашній квас. Багато хто не любить запах дріжджів, і я в їх числі, тому будинку готую квас тільки такий. Закваска може використовуватися багато разів.
Закип'ятіть воду і приготуйте сухарики з хліба. Складіть все у банку. Дайте квасу заграти в теплі. Після процедури его і остудіть. Не поспішайте викидати вийшла закваску після проціджування. Знову додайте сухарів, цукру і води - і отримаєте ще більш смачний квас вже на другий день. І так далі, поки не набридне.
- Житній хліб - 500 грам (у мене Бородинський)
- Вода - 2 L
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Ізюм - За смаком (по бажанню)
Підготуємо продукти для квасу. Воду поставте на вогонь, доведіть до кипіння і остудіть до кімнатної температури.
Поріжте хліб кубиками і трохи підсушіть в духовці.
У трилітрову сулію складіть сухарики, цукор.
Залийте водою, накрийте марлею і залиште в теплі на 2-3 дня. Квас повинен заграти.
На фото ви бачите вже готовий квас. Проціджуємо його, розливаємо по пляшках, щільно закупорюють і відправляємо в тепло ще на 10-12 годин, щоб він набрався газу. Після охолоджуємо і насолоджуємося, приємного!