Квас в домашніх умовах з житнього хліба
(покроковий рецепт з фото)
Про те, як приготувати квас в домашніх умовах з житнього хліба, я розповіла для вас у своїй покрокової інструкції. Сподіваюся, все буде зрозуміло, оскільки робити напій не так просто.
Головне в цьому рецепті - це дотримати всі дії в тому порядку, в якому вони описані. Що, і ще дотримати терміни, адже без цього закваска не заграє. Але обов'язково спробуйте зробити цей квас. Він не зрівняється з магазинним. Домашній завжди буде мати більш насичений смак і прекрасний, звабливий аромат.
- Житній хліб - 150 грам
- Дріжджі - 15 грам
- Гаряча вода - 3 L
- Вода тепла - 2, 5 L
- Цукор - 10 Ст. Ложок
На початку приготуйте закваску. Хліб наріжте скибочками і підсушіть в духовці, щоб в результаті вийшли сухарики домашнього приготування.
3 шматочка відкладіть в сторону, а решта укладіть в трилітрову банку. Всипте туди ж 4 ст. Ложки цукру, залийте все гарячою водою. Поставте остигати.
Тим часом розчиніть дріжджі в одній чверті склянки гарячої води. Потім додайте їх в закваску, як вона стане температурою в 30-35 градусів. Закрийте банку марлею, залиште її в теплому місці на добу.
Через 24 годин obrazuetsya стартер. Процідіть квас через марлю, прибравши велику м'якоть. А закваску залиште, вона осяде на дні. І злийте рідину, це ще неправильний квас.
Банку промийте, знову покладіть в неї закваску. Всипте цукор і скибочки хліба. Залийте теплою водою і накрийте марлею. Залиште на добу.
Після цього часу процідіть закваску - і можете пити квас. А в м'якоті робіть наступну порцію напою.