Квас з житнього хліба
(покроковий рецепт з фото)
Цей смачний напій готується в різних інтерпретаціях, але це ніяк не впливає на його корисність для нашого організму. Пропоную варіант приготування квасу з житнього хліба, виходить супер!
Уявляю простий рецепт приготування квасу з житнього хліба. Цей напій має цілим комплексом корисних властивостей, покращує травлення і загальний стан імунної системи. Якщо вам не подобається родзинки, можна замінити чорносливом. Квас необхідно зберігати в холодильнику. Хай щастить!
- Вода - 8 літрів
- Житній хліб - 1 кілограм
- Цукор - 250 грам
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Ізюм - 50 грам
Хліб наріжте скибочками і викладіть на деко, гарненько підсушіть в нагрітій духовці.
Перекладіть сухарі в каструлю і залийте їх окропом, залиште так на 3 годину. Потім хлібний настій процідіть і додайте цукор з дріжджами. Приберіть в тепле місце на 5-6 годин. Каструлю накрийте марлею.
Як тільки з'явиться піна - він готовий! Проціджуємо і переливаємо в чисті пляшки, додавши родзинки, відразу ставимо в холодильник.
Смачного!