Селера запечений
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю селера, але зазвичай вживала його тільки в салатах. Запечені стебла селери з сиром і сухариками - моє недавнє відкриття. Блюдо просте, але цікаве.
Докладніше, як приготувати селера запечений, я розповім нижче. Замість майонезу можна використовувати сметану або натуральний йогурт без цукру. За бажанням до селері можна додати томати черрі. Виходить смачно, легко і не викликає тяжкості. Відмінно підійде як гарнір.
- Селера - 5-7 штук (стебла)
- Лавровий лист - 1 штука
- Майонез - 80 грам
- Панірувальні сухарі - 30 грам
- Сир - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 2-3 зубчиків
- Петрушка - 1/4 пучка
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 200 градусів.
Селера наріжте на шматочки довжиною 6-7 см.
Відваріть селера в підсоленій воді з лавровим листом протягом 6-7 хвилин.
Подрібніть зелень. Додайте майонез і пропущений через прес часник. Посоліть і поперчіть за смаком.
Викладіть селера в форму для запікання. Полийте соусом з майонезу. Посипте тертим сиром і сухариками. Випікайте до золотистої скоринки 10-15 хвилин.
Селера запечений готовий, смачного!