Рецепт Селера запечений фото

Селера запечений
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Овочі , Селера , Стебло селери
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 2
Час приготування: 35 хв.

Я люблю селера, але зазвичай вживала його тільки в салатах. Запечені стебла селери з сиром і сухариками - моє недавнє відкриття. Блюдо просте, але цікаве.

Опис приготування:

Докладніше, як приготувати селера запечений, я розповім нижче. Замість майонезу можна використовувати сметану або натуральний йогурт без цукру. За бажанням до селері можна додати томати черрі. Виходить смачно, легко і не викликає тяжкості. Відмінно підійде як гарнір.

  • Селера - 5-7 штук (стебла)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Майонез - 80 грам
  • Панірувальні сухарі - 30 грам
  • Сир - 30 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Петрушка - 1/4 пучка
селера запечений - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 200 градусів.
селера запечений - фото крок 2
Селера наріжте на шматочки довжиною 6-7 см.
селера запечений - фото крок 3
Відваріть селера в підсоленій воді з лавровим листом протягом 6-7 хвилин.
селера запечений - фото крок 4
Подрібніть зелень. Додайте майонез і пропущений через прес часник. Посоліть і поперчіть за смаком.
селера запечений - фото крок 5
Викладіть селера в форму для запікання. Полийте соусом з майонезу. Посипте тертим сиром і сухариками. Випікайте до золотистої скоринки 10-15 хвилин.
селера запечений - фото крок 6
Селера запечений готовий, смачного!

Схожі рецепти