Смажений селера (стебла)
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите селера? Не дуже багато включають цю рослину в свій раціон, а даремно. Особливо варто звернути увагу на селера тим, хто мріє схуднути, адже селера - це кращий засіб для схуднення, він сприяє швидкому розщепленню підшкірного жиру, позбавляє організм від токсинів. Тому сьогодні розповім, як приготувати смажений селера, а саме - стебла.
Відомо, що селера - це не тільки цінний продукт харчування, він має дивовижні лікувальні властивості: уповільнює старіння, допомагає травленню, заспокоює нервову систему, благотворно впливає на серце, покращує водно-сольовий баланс і імунітет. Всі частини селери є корисними і поживними.
- Стебла селери - 8 штук (свіжі)
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Пиво - 100 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 100 грам (для обжарки)
Стебла селери почистіть, промийте під холодною проточною водою і очистіть від твердих «ниток», якщо вони є. Розріжте стебла селери уздовж навпіл, а потім - на шматочки довжиною 5-6 см.
Відваріть стебла протягом 5-ти хвилин в киплячій підсоленій воді. Відварені стебла перекладіть в друшляк, дайте їм охолонути.
Для клярі добре перемішайте просіяне борошно з пивом, сіллю і перцем.
Занурте шматочки селери в кляр і обсмажте в киплячому рослинному маслі.
Коли кляр стане золотистого кольору, викладіть шматочки селери на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру.
Стебла селери, смажені в клярі, - це смачно!