Рецепт Смажений селера (стебла) фото

Смажений селера (стебла)
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі, Селера, Стебло селери
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На швидку руку, Корисний обід
Гарячі страви

Ви любите селера? Не дуже багато включають цю рослину в свій раціон, а даремно. Особливо варто звернути увагу на селера тим, хто мріє схуднути, адже селера - це кращий засіб для схуднення, він сприяє швидкому розщепленню підшкірного жиру, позбавляє організм від токсинів. Тому сьогодні розповім, як приготувати смажений селера, а саме - стебла.

Відомо, що селера - це не тільки цінний продукт харчування, він має дивовижні лікувальні властивості: уповільнює старіння, допомагає травленню, заспокоює нервову систему, благотворно впливає на серце, покращує водно-сольовий баланс і імунітет. Всі частини селери є корисними і поживними.

  • Стебла селери - 8 штук (свіжі)
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Пиво - 100 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 100 грам (для обжарки)
смажений селера (стебла) - фото крок 1
Стебла селери почистіть, промийте під холодною проточною водою і очистіть від твердих «ниток», якщо вони є. Розріжте стебла селери уздовж навпіл, а потім - на шматочки довжиною 5-6 см.
смажений селера (стебла) - фото крок 2
Відваріть стебла протягом 5-ти хвилин в киплячій підсоленій воді. Відварені стебла перекладіть в друшляк, дайте їм охолонути.
смажений селера (стебла) - фото крок 3
Для клярі добре перемішайте просіяне борошно з пивом, сіллю і перцем.
смажений селера (стебла) - фото крок 4
Занурте шматочки селери в кляр і обсмажте в киплячому рослинному маслі.
смажений селера (стебла) - фото крок 5
Коли кляр стане золотистого кольору, викладіть шматочки селери на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру.
смажений селера (стебла) - фото крок 6
Стебла селери, смажені в клярі, - це смачно!

Схожі рецепти