Підлива з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Підлива з печінки відмінно підходить до картопляного пюре або вареної картоплі. Додаю до цього ще мариновані огірки і насолоджуюся! Можна, можливо, звичайно, підливу з печення додавати і до м'ясних страв.
Для приготування підливи з печінки субпродукт треба очистити від плівочок, нарізати. Печінка готується швидко, тому багато часу на приготування підливи ви не витратите. До підливі можна додати столову ложку сметани або влити вершків, розбавивши їх з водою. Але можна обійтися і без цього.
Як приготувати підливу з печінки?
1. Печінка промийте, очистіть. Наріжте маленькими шматочками.
2. У плоскій тарілці змішайте борошно з сіллю. Обваляйте в суміші нарізані шматочки печінки.
3. Поставте на вогонь сковороду, влийте в неї рослинне масло і нагрійте.
4. Обсмажте на олії печінку до золотистої скоринки. Періодично помішуйте.
5. Поки печінка смажиться, приготуйте моркву і цибулю. Овочі очистіть, морква промийте. Лук наріжте четвертинками кілець, морква - півкільцями.
6. Нарізані овочі додайте до печінки, перемішайте.
7. Додайте кип'ячену, бажано - гарячу, воду. Перемішайте і тушьте протягом 20 хвилин.
Подавайте підливу з печінки з улюбленим м'ясним або пташиним блюдом, а також до гарніру - картофелю или рису.
Смачного!
- Печінка - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Борошно - 0, 5-1 Ст. Ложки
- Вода кип'ячена - 1 Склянка
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
Як приготувати підливу з печінки?
1. Печінка промийте, очистіть. Наріжте маленькими шматочками.
2. У плоскій тарілці змішайте борошно з сіллю. Обваляйте в суміші нарізані шматочки печінки.
3. Поставте на вогонь сковороду, влийте в неї рослинне масло і нагрійте.
4. Обсмажте на олії печінку до золотистої скоринки. Періодично помішуйте.
5. Поки печінка смажиться, приготуйте моркву і цибулю. Овочі очистіть, морква промийте. Лук наріжте четвертинками кілець, морква - півкільцями.
6. Нарізані овочі додайте до печінки, перемішайте.
7. Додайте кип'ячену, бажано - гарячу, воду. Перемішайте і тушьте протягом 20 хвилин.
Подавайте підливу з печінки з улюбленим м'ясним або пташиним блюдом, а також до гарніру - картофелю или рису.
Смачного!