Борщ зі свіжої капусти
(покроковий рецепт з фото)
Через те, що борщ є дуже популярним першою стравою, його часто готують по-своєму. А іноді підлаштовуються під обставини і продукти, які є в холодильнику.
Тому мене вже не дивують знайдені варіації страви в мережі. Представляю вам варіант, як приготувати борщ зі свіжої капусти в домашніх умовах. Вийде смачно і трохи незвично, якщо ви звикли варити борщ по-іншому. Загалом, експеримент вдався. Так що сміливо пробуйте і ви!
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 6 штук (невеликого розміру)
- Капуста білокачанна - 0, 5 штуки (маленький качан)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
- Чорний перець горошком - За смаком
- М'ясний бульйон - 2-3 літрів
Підготуйте продукти для борщу. Заздалегідь зваріть м'ясний бульйон. Овочі очистіть і вимийте. Приступимо!
Поріжте цибулю півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте на сковороді спочатку цибулю, через пару хвилин додайте моркву, смажте овочі до готовності.
Поки овочі засмажити для заправки борщу, очищену картоплю поріжте невеликими шматочками і киньте варитися в киплячий бульйон. Варіть 15 хвилин.
Молоду капусту наріжте не дуже тонко. Додайте через 15 хвилин до картоплі і варіть ще 10 хвилин.
Смажені овочі готові, додайте до них пару ложок томатної пасти, перемішайте і протомитися ще пару хвилин на плиті.
Заправка для борщу готова.
Відкоректуйте на сіль борщ. Спробуйте овочі. Якщо вони готові, переходимо до наступного кроку.
Додайте зажарку в борщ, перемішайте. Проваріть все разом ще 5 хвилин.
В готовий борщ киньте дрібно посічену зелень кропу або цибулі, перець чорний горошком, через хвилинку вимикайте вогонь. Подавайте борщ зі сметаною і свіжою зеленню, смачного!