Класичний рецепт щей зі свіжої капусти
(покроковий рецепт з фото)
Зараз багато молодої капусти, тому я спантеличилася питанням, як приготувати борщ зі свіжої капусти за класичним рецептом. Блюдо це поживна і легке одночасно. Те, що потрібно!
Іноді я не додаю редис і використовую томатний соус замість помідорів. Однак щі завжди виходять смачними. Ви можете за бажанням робити їх на овочевому навар.
- Яловичина - 1800 грам
- Капуста савойська - 680 грам
- Часник - 4 зубчики
- Картопля - 3 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Редис - 2 штуки
- Цибулина лука-порею - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Олія - 30 грам
- Чорний перець мелений - 5 грам
- Кмин - 5 грам
- Крем - 30 мілілітрів
- Кріп - 5 грам
- Петрушка - 5 грам
1
Видаліть з капусти серцевину, наріжте листя соломкою. Очистіть і дрібно наріжте редис, цибуля, часник. Очистіть і поріжте картоплю на великі шматки. Вимийте і наріжте помідори. Вимийте і наріжте цибулю-порей тонкими кільцями. Очистіть і натріть моркву.
2
Розтопити масло у великій каструлі. Додайте часник, цибуля, редис, цибуля-порей і моркву. Гасіть на великому вогні приблизно 5-10 хвилин, поки овочі не пом'якшать.
Додайте яловичину, долийте води до країв і доведіть до кипіння.
Додайте яловичину, долийте води до країв і доведіть до кипіння.
3
Додайте зелену капусту, картопля, помідори, лаврове листя, чорний перець і кмин.
Зменшіть вогонь до мінімуму і прикрийте каструлю кришкою. Варіть на повільному вогні близько години або до тих пір, поки все овочі не приготуються, періодично помішуючи.
Зменшіть вогонь до мінімуму і прикрийте каструлю кришкою. Варіть на повільному вогні близько години або до тих пір, поки все овочі не приготуються, періодично помішуючи.
4
Видаліть і викиньте лаврове листя.
Дрібно наріжте кріп і / або петрушку.
Налийте суп в миски. Додайте ложку сметани і посипте нарізаним кропом і / або петрушкою.
Дрібно наріжте кріп і / або петрушку.
Налийте суп в миски. Додайте ложку сметани і посипте нарізаним кропом і / або петрушкою.
5
Можете зробити посуд для щей з буханця бородинского хліба, прибравши всю м'якоть. Просто залийте туди суп і відразу ж подавайте.