Рецепт Заправка для щей на зиму фото

Заправка для щей на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси , До салату , Заправки для салатів
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Восени я завжди роблю супові заготовки. Вони не тільки економлять час, але і гроші. Взимку свіжі овочі коштують дорого, в той час як восени продаються практично за копійки. Ще й натуральні вітаміни.

Опис приготування:

Використовуйте тільки стиглі і не пошкоджені овочі, щоб заправка не пропала.

Отже, як приготувати заправку для щей?

1. Зелень ретельно промийте, просушіть і дрібно порубати.

2. Морква помийте, почистіть і потріть на крупній тертці.

3. Солодкий перець і помідори поріжте невеликими шматочками. Перець звільніть від насіння.

4. Підготовлені компоненти складіть у велику миску і добре перемішайте між собою. Додайте приблизно півкілограма солі. Ще раз добре перемішайте, намагаючись рівномірно розподілити овочі та сіль.

5. Готову заправку для щей утрамбуйте в банки, закупорте капроновими кришками. Цю заготовку потрібно зберігати в прохолоді - в холодильнику або в погребі.

При приготуванні заправки не використовуйте цибулю або кріп. Вони володіють сильними смаковими якостями і можуть легко забити аромат і смак інших овочів. Смачного!

  • Морква - 1 кілограм
  • Помідори - 1 кілограм
  • Солодкий перець - 1 кілограм
  • Петрушка - 150 грам
  • Селера - 75 грам
  • Сіль - За смаком (для пересипання овочів)
Використовуйте тільки стиглі і не пошкоджені овочі, щоб заправка не пропала.

Отже, як приготувати заправку для щей?

1. Зелень ретельно промийте, просушіть і дрібно порубати.

2. Морква помийте, почистіть і потріть на крупній тертці.

3. Солодкий перець і помідори поріжте невеликими шматочками. Перець звільніть від насіння.

4. Підготовлені компоненти складіть у велику миску і добре перемішайте між собою. Додайте приблизно півкілограма солі. Ще раз добре перемішайте, намагаючись рівномірно розподілити овочі та сіль.

5. Готову заправку для щей утрамбуйте в банки, закупорте капроновими кришками. Цю заготовку потрібно зберігати в прохолоді - в холодильнику або в погребі.

При приготуванні заправки не використовуйте цибулю або кріп. Вони володіють сильними смаковими якостями і можуть легко забити аромат і смак інших овочів. Смачного!

Схожі рецепти