Заправка для щей на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Восени я завжди роблю супові заготовки. Вони не тільки економлять час, але і гроші. Взимку свіжі овочі коштують дорого, в той час як восени продаються практично за копійки. Ще й натуральні вітаміни.
Використовуйте тільки стиглі і не пошкоджені овочі, щоб заправка не пропала.
Отже, як приготувати заправку для щей?
1. Зелень ретельно промийте, просушіть і дрібно порубати.
2. Морква помийте, почистіть і потріть на крупній тертці.
3. Солодкий перець і помідори поріжте невеликими шматочками. Перець звільніть від насіння.
4. Підготовлені компоненти складіть у велику миску і добре перемішайте між собою. Додайте приблизно півкілограма солі. Ще раз добре перемішайте, намагаючись рівномірно розподілити овочі та сіль.
5. Готову заправку для щей утрамбуйте в банки, закупорте капроновими кришками. Цю заготовку потрібно зберігати в прохолоді - в холодильнику або в погребі.
При приготуванні заправки не використовуйте цибулю або кріп. Вони володіють сильними смаковими якостями і можуть легко забити аромат і смак інших овочів. Смачного!
- Морква - 1 кілограм
- Помідори - 1 кілограм
- Солодкий перець - 1 кілограм
- Петрушка - 150 грам
- Селера - 75 грам
- Сіль - За смаком (для пересипання овочів)
Отже, як приготувати заправку для щей?
1. Зелень ретельно промийте, просушіть і дрібно порубати.
2. Морква помийте, почистіть і потріть на крупній тертці.
3. Солодкий перець і помідори поріжте невеликими шматочками. Перець звільніть від насіння.
4. Підготовлені компоненти складіть у велику миску і добре перемішайте між собою. Додайте приблизно півкілограма солі. Ще раз добре перемішайте, намагаючись рівномірно розподілити овочі та сіль.
5. Готову заправку для щей утрамбуйте в банки, закупорте капроновими кришками. Цю заготовку потрібно зберігати в прохолоді - в холодильнику або в погребі.
При приготуванні заправки не використовуйте цибулю або кріп. Вони володіють сильними смаковими якостями і можуть легко забити аромат і смак інших овочів. Смачного!