Простий рецепт щей
(покроковий рецепт з фото)
У будь-якій кулінарній книзі можна знайти десятки рецептів цього популярного і дуже смачної страви. Сьогодні поділюся простим рецептом щей, які робляться зі свіжої капусти, з м'ясом, грибами.
Такі щи - це поживне і ситне блюдо для обіду. Готую все в казані з товстими стінками і дном, можна в звичайній каструлі. Подавайте блюдо відразу після приготування, можете прикрасити його сметаною, рубаною зеленню. Можна замість свіжої капусти додати кислу.
- Свинина - 250 грам
- Білокачанна капуста - 0, 5 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Гриби - 250 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Кріп - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Крем - За смаком
1. Розігрійте рослинне масло в казані. Очистіть картопля і цибуля, наріжте кубиками. Очистіть гриби і наріжте їх невеликими шматочками.
2. В казанок викладіть цибулю, обсмажуйте його до появи легкого золотистого кольору. Наріжте тим часом м'якоть свинини і додайте її до цибулі. Обсмажуйте м'ясо до готовності.
3. Додайте в казанок до м'яса і цибулі гриби, перемішайте і готуйте до випаровування рідини.
4. Наріжте капусту кубиками, викладіть її в казанок, а також додайте картоплю, лавровий лист.
5. Залийте все вміст казана гарячою водою, варите 1, 5 години на слабкому вогні під закритою кришкою.
6. За смаком посоліть і поперчіть, видавіть через прес зубчики часнику. Видаліть лавровий лист і подавайте блюдо зі сметаною і рубаною зеленню.