Варення з яблук в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам ніколи не доводилося готувати варення прямо в духовці, обов'язково спробуйте цей спосіб! Підійде абсолютно будь-який сорт і вид яблук - кислі, солодкі, жовті, червоні. Як не крути, смачно!
Пропоную Вашій увазі рецепт приготування варення з яблук в духовці. Пам'ятайте, що варення при охолодженні загусне. Для розливу в банки не чекайте поки воно охолоне - відразу гаряче і розкладайте. Готове варення схоже на густий мармелад, свіжий на смак з майже розварилися ледве видимими часточками і шматочками шкурок. Гарного дня!
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
Для приготування варення знадобиться глибока ємність.
Ретельно промиваємо кілограм яблук.
Яблука ріжемо маленькими шматочками, серцевину з кісточками видаляємо, шкуру не знімаємо.
Засипте яблука цукровим піском. З 1 кг яблук потрібно приблизно 500 г пісочний. Звичайно ж, якщо яблука самі по собі солодкі, цукру беремо менше.
Ставимо яблука в духовку, температура 250 градусів. Через 25 хвилин виймаємо і дивимося, якщо сік покрив дно форми - перемішуємо, щоб остаточно розчинити весь цукор. Повертаємо в духовку, зменшуючи температуру до 220 градусів.
Через 10 хвилин яблука слід знову перемішати. Не зайвим буде і спробувати, раптом замало цукру.
Готовність перевіряється на ваш розсуд. Звичайно ж, головне не переварити масу. У певний момент цукор починає швидко карамелізуватися і варення занадто густіє. Ключовий момент - яблучна маса покривається густою красивою піною, варення не дуже густе, але і не зовсім рідке. Готове варення розкладіть по стерилізованим баночках.
Смачного!