Рецепт Варення з бананів і яблук фото

Варення з бананів і яблук
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука, Банан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Звичайно, Зараз нікого не здивуєш варенням, скажімо, з полуниці, вишні або чорниці. Тому я хочу поділитися з вами досить незвичайним рецептом варення з бананів і яблук з екзотичним смаком.

Виявляється, навіть з таких екзотичних і, здавалося б, непридатних для цього фруктів як банани, можна з легкістю приготувати смачне варення. Вперше я спробувала його зовсім недавно в гостях у подружки, і воно настільки мені сподобалося, що я вирішила приготувати його сама, але для того щоб смак не був настільки приторно солодким, додала в нього ще й яблука. Вийшло просто чудове варення з дуже цікавим і м'яким смаком, воно відмінно зберігається, і взимку ви можете використовувати його як для чаювання, так і в якості начинки, наприклад, для пирога. Так що з цим рецептом приготування варення з бананів і яблук вам не важко буде придумати смачні ласощі для своїх рідних чи незвичайне частування для гостей.

1) Отже, для початку ми ретельно промиваємо яблука під водою, зрізаємо з них шкірку і видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука не невеликі шматочки і викладаємо в каструлю, додаємо воду. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо рідину до кипіння і варимо яблука до тих пір, поки вони не стануть м'якими.

2) Поки яблучка потихеньку киплять, ми очищаємо банани і нарізаємо їх. Як тільки яблука размягчатся, додаємо до них цукор і нарізані банани.

3) Продовжуємо варити ще кілька хвилин до повного розчинення гранул цукру, а потім подрібнюємо всі інгредієнти за допомогою блендера. Варимо яблучно-бананове пюре на повільному вогні протягом 20 хвилин.

4) Після закінчення часу розкладаємо варення по стерилізованим баночках і закочує їх.

Як вид, тут все простіше простого, і приготувати варення з бананів і яблук в домашніх умовах не складе труднощів, так що обов'язково зробіть пару баночок на зиму.


  • Яблуко - 2 кілограма
  • Банан - 1 кілограм
  • Цукор - 700 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
Виявляється, навіть з таких екзотичних і, здавалося б, непридатних для цього фруктів як банани, можна з легкістю приготувати смачне варення. Вперше я спробувала його зовсім недавно в гостях у подружки, і воно настільки мені сподобалося, що я вирішила приготувати його сама, але для того щоб смак не був настільки приторно солодким, додала в нього ще й яблука. Вийшло просто чудове варення з дуже цікавим і м'яким смаком, воно відмінно зберігається, і взимку ви можете використовувати його як для чаювання, так і в якості начинки, наприклад, для пирога. Так що з цим рецептом приготування варення з бананів і яблук вам не важко буде придумати смачні ласощі для своїх рідних чи незвичайне частування для гостей.

1) Отже, для початку ми ретельно промиваємо яблука під водою, зрізаємо з них шкірку і видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука не невеликі шматочки і викладаємо в каструлю, додаємо воду. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо рідину до кипіння і варимо яблука до тих пір, поки вони не стануть м'якими.

2) Поки яблучка потихеньку киплять, ми очищаємо банани і нарізаємо їх. Як тільки яблука размягчатся, додаємо до них цукор і нарізані банани.

3) Продовжуємо варити ще кілька хвилин до повного розчинення гранул цукру, а потім подрібнюємо всі інгредієнти за допомогою блендера. Варимо яблучно-бананове пюре на повільному вогні протягом 20 хвилин.

4) Після закінчення часу розкладаємо варення по стерилізованим баночках і закочує їх.

Як вид, тут все простіше простого, і приготувати варення з бананів і яблук в домашніх умовах не складе труднощів, так що обов'язково зробіть пару баночок на зиму.

Схожі рецепти