Рецепт Варення з бананів на зиму фото

Варення з бананів на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Банан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Варення можна приготувати практично з будь-якого фрукта, ягоди чи овоча, навіть з бананів воно виходить смачне і дуже ароматне, таке варення довго зберігається, поетом воно буде радувати вас всю зиму.

Банани вже давно перестали бути для нас екзотикою, вони є частиною нашого повсякденного життя, і ми їмо ці фрукти майже не щодня, а ось заготовки з бананів зустрічаються на полицях у наших господинь досить рідко. Я подумала, що це несправедливо і вирішила виправити становище, і в цьому рецепті я розповім вам, як закатати варення з бананів на зиму. Повірте, ці ласощі з першої ложечки підкорить ваше серце, адже це варення виходить неймовірно смачне, а аромат у нього просто божественний. І дорослі, та діти, в захваті від такого частування, воно розходиться за лічені хвилини, тому його варто заготовити його побільше. До речі, зробити варення з бананів на зиму в домашніх умовах зовсім не складно, тому ви швидко впораєтеся з цим завданням.

  • Банан - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода - 1/3 склянки (окріп)
варення з бананів на зиму - фото крок 1
Отже, приступимо до приготування. Для початку відміряє необхідну кількість цукру і води, а так само очищаємо банани від шкірки.
варення з бананів на зиму - фото крок 2
Потім нарізаємо банани кружечками викладаємо їх поки що в мисочку.
варення з бананів на зиму - фото крок 3
Тепер ставимо товстостінну каструлю на плиту і висипаємо в не цукор, його необхідно нагрівати на повільному вогні до золотистого кольору, постійно помішуючи. Коли цукор стане золотисто-коричневим, додаємо до нього воду і перемішуємо все.
варення з бананів на зиму - фото крок 4
В отриманий цукровий сироп викладаємо нарізані банани.
варення з бананів на зиму - фото крок 5
Варимо їх на середньому вогні до м'якості.
варення з бананів на зиму - фото крок 6
Коли банани стануть м'якими і почнуть розвалюватися, вимикаємо вогонь і даємо варення охолонути. Потім розкладаємо його по стерилізованим баночках і закриваємо кришками. Таке варення зберігається досить добре, але якщо ви не будете закочувати його на зиму, а вирішите їсти відразу, то тримати його слід в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти