Пончики без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Не тільки діти люблять це повітряні ласощі, від нього навіть дорослим важко відязикатися, так давайте ж порадуємо себе смачними пончиками, тим більше що приготувати їх з цим рецептом простіше простого.
Так приємно вранці з чашкою кави або чаю з'їсти що-небудь смачненьке і особисто у мене на столі завжди стоїть свіжа домашня випічка. Кожен раз я намагаюся приготувати щось новеньке, іноді печу печиво або булочки, рідше тортики, ну а в пост готую ось такі пончики без яєць в домашніх умовах. Насправді вони виходять настільки смачними, що навіть і не віриться в те, що ці пончики пісні, діти від них просто без розуму, та й дорослі з радістю уминають такі симпатичні кульки за обидві щоки. Повірте, з цим рецептом приготування пончиків без яєць ви точно попадете всім без винятку, так що візьміть його на замітку.
- Борошно - 350-400 грам
- Вода тепла - 250 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка(+ для обжарки)
- Сіль - 1 щіпка
- Варення - За смаком (в начинку)
- Цукрова пудра - За смаком
Для початку нагріваємо воду і розводимо в ній дріжджі, залишаємо суміш на кілька хвилин в теплому місці.
У глибоку миску просіваємо борошно (300 грам), додаємо сіль цукор і рослинне масло.
Тепер вливаємо нашу опару з дріжджів і ретельно все перемішуємо.
Поступово досипати решту борошна, поки тісто не стане м'яким і еластичним. Формуємо з приготованого тіста кулю і кладемо його в миску, накриваємо її харчовою плівкою і залишаємо тісто в теплі на годину.
За цей час тісто збільшиться в об'ємі приблизно вдвічі, викладаємо його на стіл, посипаний борошном, трохи обминали тісто.
Потім тісто потрібно розділити на 16 рівних шматочків, з кожного скачати кульку.
Кожен кульку розминаємо в коржик і в середину кладемо трохи варення або джему (де до 0, 5 середня лінія).
З'єднуємо краї тіста і формуємо акуратний кульку.
Розігріваємо в каструльці рослинне масло і викладаємо в нього пончики. Обсмажуємо їх на вогні трохи нижче середнього до золотистого кольору.
Коли пончики трохи охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!