Підлива до гречки з курки
(покроковий рецепт з фото)
Підлива до гречки з курки - відмінне блюдо, яке стане в нагоді будь-якій господині - і молодий, і досвідченою. Гречка дуже корисна і смачна, а підлива до неї з курки робить її просто чудовою.
Підлива до гречки з курки готується приблизно півгодини. Рекомендую гречку і курку готувати паралельно. Спочатку поставте варитися гречку, обов'язково готуйте її на слабкому вогні, вона не повинна бурхливо кипіти. І відразу приступайте до обсмажуванні курки. Щоб страва була більш ароматним, можна спочатку обсмажити цибулю до прозорості, а потім додати шматочки філе і морква. Гасити підливу до гречки з курки також потрібно на невеликому вогні. Успіхів і приємного апетиту!
- Гречка - 400 грам
- Куряче філе - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Олія соняшникова - 20 грам
- Сіль, спеції - За смаком

Підготувати продукти.

Гречку промити і зварити в 1, 2 літрах води.

Варити кашу приблизно 15 хвилин, поки не википить вода. Посолити.

Дати гречці постояти під кришкою 10-15 хвилин.

Куряче філе порізати на шматочки.

Куряче філе обсмажити на маслі.

Додати моркву і цибулю. Пассируем 3-4 хвилини.

Додати борошно.

Куряче філе перекладіть в каструлю, додайте води, щоб покривало м'ясо і тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин.

Соуси готові.

До гречаної каші підливаємо курячу підливу. Смачного!