Дієтична підлива до гречки
(покроковий рецепт з фото)
Смачна дієтична підлива для тих, хто хоче схуднути або піклується про своє здоров'я. Готується підлива дуже просто, вельми корисна, з гречкою дуже смачно. Страву можна подати і на обід, і на вечерю.
У цьому рецепті я розповім, як приготувати дієтичну підливу до гречки. Рецепт простий, ніяких труднощів у вас не виникне. Зате підлива вийде яскравою, соковитою і дуже корисною: і для тих, хто худне, і для тих, хто піклується про своє здоров'я. Овочі будемо використовувати легкі, тому блюдо можна подавати і до обіду, і закуски.
- Баклажан - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Cukini - 1 штука (маленький)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори свіжі - 1-2 штук
- Крем - 1-2 Ст. Ложок
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Цибуля зелена - 20 грам (або будь-яка інша зелень)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Чистим овощи. Цибулю нарізаємо півкільцями, перець - невеликими смужками. Злегка обсмажуємо-тушкуємо цибулю з перцем на рослинному маслі, на це піде хвилин 7, готуйте на невеликому вогні.
Баклажан, помідор і цукіні нарізаємо невеликими кубиками і додаємо на сковороду до цибулі з перцем. Солимо, перемішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо хвилин 15 на середньому вогні.
Змішуємо сметану і томатну пасту, додамо приблизно півсклянки води, можна трохи більше. Перемішуємо.
Заливаємо овочі на сковороді приготованим соусом, перемішуємо і накриваємо кришкою. Готуємо до улюбленої вами ступеня готування овочів. Хтось любить, щоб овочі були пружними, хтось - щоб вони стали дуже м'якими. Хвилини за 2-3 до закінчення додамо нарізану зелень.