Желе з ожини
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальникам корисних заготовок на зиму хочу запропонувати дуже простий і неймовірно класний спосіб, як приготувати желе з ожини. Аромат і смак неможливо передати словами, потрібно пробувати!
Всім відомо, що при тепловій обробці втрачається багато корисних вітамінів. Саме тому я раджу цей чудовий варіант заготовки ягід. Таке желе стане відмінним десертом до чаю, доповненню до випічки і т.Д. Його із задоволенням їдять і дорослі, і малюки. А зберігається желе в холодильнику, так що це дуже зручно. Раджу обов'язково повторити рецепт будинку.
- Ожина - 650-700 грам
- Цукор - 1 кілограм
1. Ягоди вимийте і добре обсушити. Зручно розкласти їх на паперових серветках або рушниках.
2. Після відправте їх в чашу блендера і подрібніть до однорідності.
3. Перекладіть після в дрібне сито і протріть.
4. Всипте цукор (залишивши пару ложок) і акуратно перемішайте.
5. Баночки вимийте, простерилизуйте і обсушити. Розкладіть готове желе з ожини, а зверху всипте цукор. Накрийте кришками і відправте в холодильник.
6. Ось така корисна смакота!