Плацинди на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Плацента - це коржі, родом з Молдавії, які готують з найрізноманітнішою начинкою. Тісто роблять як дріжджове, так і прісне. Сьогодні розповім, як приготувати плацинди на кефірі.
Тісто на кефірі виходить дуже ніжним і смачним. В якості начинки можете вибрати: картопляне пюре, сир, м'ясо, гарбуз, яблука, яйця тощо. У мене сьогодні смачний і соковитий варіант з тушкованою капустою. Пригощайтеся!
- Борошно - 500 грам
- Кефір - 400 грам
- Сіль - 10 грам
- Цукор - 5 грам
- Сода - 5 грам
- Рослинна олія - 20 грам
- Начинка - За смаком (у мене тушкована капуста)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Підготуйте всі інгредієнти.
Насипте борошно в глибоку миску, додайте сіль, цукор і соду.
Зробіть поглиблення і влийте в ямку кефір.
Перемішайте все спочатку ложкою і влийте масло.
Потім руками замісити м'яке і еластичне тісто. Зберіть його в кулю, змастіть маслом, накрийте і займіться начинкою.
Я обсмажити на сковороді нарізану цибулю, додала нашатковану капусту, сіль, перець за смаком і загасила всі разом до м'якості. Ви можете приготувати будь-яку іншу начинку на ваш смак.
Тісто розділи 6-8 частин.
Кожен шматочок розкачайте змащеній маслом качалкою. Посередині покладіть начинку. Потім по краях зробіть надрізи ножем у вигляді променів, не доходячи трохи до начинки.
Загорніть тісто до середини, накривши начинку.
Переверніть і злегка розплющите корж качалкою або руками.
На сковороді нагрійте масло і викладіть корж швом вниз. Обсмажте на вогні трохи менше середнього під кришкою з двох сторін до золотистого кольору.
Плацинди на кефірі готові.
Смачного!