Рецепт Плацинди молдавська фото

Плацинди молдавська
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Борошно, Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Пироги

Чи доводилося вам куштувати страви молдавської кухні? якщо ще немає, то розповім, як приготувати плацинди молдавську. З нею потрібно буде повозитися, але результат буде того вартий, повірте мені.

У Молдавії плацинди готують повсюдно. Їх роблять з різними начинками: з картоплею, з бринзою, з капустою, із зеленню. Самий традиційний рецепт - це приготування з картоплею. За своїм виглядом вони схожі на звичні і знайомі нам коржі, а ось завдяки начинці їх можна порівняти з тонким пирогом. Плацинди можна їсти самостійно або подати до будь-якої страви замість хліба.

  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 5 склянок (приблизно, може трохи менше)
  • Картопля - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Перець мелений і сіль - За смаком
  • Соняшникова олія - 1/2 склянки
плацинди молдавська - фото крок 1
1. Чищу і мою картоплю, потім нарізаю її шматочками і відварюю, подрібнюю картоплю в пюре, додаю сіль і перець, вершкове масло.
плацинди молдавська - фото крок 2
2. У миску просіваю половину борошна, по центру роблю поглиблення і вбиваю два курячих яйця.
плацинди молдавська - фото крок 3
3. Вливаю в миску кефір (2, 5% жирності), за смаком солю і перчу.
плацинди молдавська - фото крок 4
4. Перемішую тісто і вливаю 2 столові ложки соняшникової олії.
плацинди молдавська - фото крок 5
5. Підсипаю решту борошна і замішую тісто, воно не повинно липнути до рук, залишаю його на півгодини.
плацинди молдавська - фото крок 6
6. Через 30 хвилин поділяю тісто на кілька частин, мнеться в кілька комів і знову залишаю їх на 20 хвилин.
плацинди молдавська - фото крок 7
7. Насипаю трохи борошна на стіл і викладаю одну частину, тонко розкочують в коло і роблю надрізи по всьому периметру.
плацинди молдавська - фото крок 8
8. Кілька ложок раніше приготовленого картопляного пюре викладаю по центру коржі і розмазував, потім відтягаю кожен край і загинаю до центру.
плацинди молдавська - фото крок 9
9. Виходять ось такі коржі, щільно защипують краї.
плацинди молдавська - фото крок 10
10. Сковороду розігріваю з рослинним маслом, потім викладаю плацинди і обсмажую з двох сторін до золотистого кольору.
плацинди молдавська - фото крок 11
11. Викладаю плацинди на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
плацинди молдавська - фото крок 12
12. Проробляю такі ж дії з іншими плацинди, виходить 6 штучок, кожну з яких розрізаю на кілька частин і подаю до столу.

Схожі рецепти