Плацинди молдавська
(покроковий рецепт з фото)
Чи доводилося вам куштувати страви молдавської кухні? якщо ще немає, то розповім, як приготувати плацинди молдавську. З нею потрібно буде повозитися, але результат буде того вартий, повірте мені.
У Молдавії плацинди готують повсюдно. Їх роблять з різними начинками: з картоплею, з бринзою, з капустою, із зеленню. Самий традиційний рецепт - це приготування з картоплею. За своїм виглядом вони схожі на звичні і знайомі нам коржі, а ось завдяки начинці їх можна порівняти з тонким пирогом. Плацинди можна їсти самостійно або подати до будь-якої страви замість хліба.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 5 склянок (приблизно, може трохи менше)
- Картопля - 1 кілограм
- Вершкове масло - 50 грам
- Перець мелений і сіль - За смаком
- Соняшникова олія - 1/2 склянки
1. Чищу і мою картоплю, потім нарізаю її шматочками і відварюю, подрібнюю картоплю в пюре, додаю сіль і перець, вершкове масло.
2. У миску просіваю половину борошна, по центру роблю поглиблення і вбиваю два курячих яйця.
3. Вливаю в миску кефір (2, 5% жирності), за смаком солю і перчу.
4. Перемішую тісто і вливаю 2 столові ложки соняшникової олії.
5. Підсипаю решту борошна і замішую тісто, воно не повинно липнути до рук, залишаю його на півгодини.
6. Через 30 хвилин поділяю тісто на кілька частин, мнеться в кілька комів і знову залишаю їх на 20 хвилин.
7. Насипаю трохи борошна на стіл і викладаю одну частину, тонко розкочують в коло і роблю надрізи по всьому периметру.
8. Кілька ложок раніше приготовленого картопляного пюре викладаю по центру коржі і розмазував, потім відтягаю кожен край і загинаю до центру.
9. Виходять ось такі коржі, щільно защипують краї.
10. Сковороду розігріваю з рослинним маслом, потім викладаю плацинди і обсмажую з двох сторін до золотистого кольору.
11. Викладаю плацинди на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
12. Проробляю такі ж дії з іншими плацинди, виходить 6 штучок, кожну з яких розрізаю на кілька частин і подаю до столу.