Плацинди молдавські
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт молдавського десерту з сиром, в кошиках.
Борошно гіркою висипається на чистий стіл, в неї додаються яйця, столова ложка вершкового масла і молоко. Кількість молока повинно бути таким, щоб тісто вийшло помірно густим. Тісто ретельно вимішує, накривається серветкою і залишається в теплому місці протягом 30 хвилин. Сир змішується з сіллю, цукром, дрібкою борошна, а потім перемішується.
Тісто слід розкачати тонким шаром, розділити на однакові кола (краще скористатися формою), в середину яких і буде класти сир. Краї тесту змащуються яйцем і загинаються таким чином, щоб утворити восьмикутник.
Змастіть плацинди яйцем, проколіть їх виделкою посередині і поставте в духовку на кілька хвилин. Готову випічку змастіть маслом і покладіть в глибокий посуд одна на одну.
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Сир - 250-300 грам
- Сіль і цукор - - За смаком
- Яйця - 3 штуки
Тісто слід розкачати тонким шаром, розділити на однакові кола (краще скористатися формою), в середину яких і буде класти сир. Краї тесту змащуються яйцем і загинаються таким чином, щоб утворити восьмикутник.
Змастіть плацинди яйцем, проколіть їх виделкою посередині і поставте в духовку на кілька хвилин. Готову випічку змастіть маслом і покладіть в глибокий посуд одна на одну.