Рецепт Молдавські вертути фото

Молдавські вертути
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Вертута
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Вертута - це національний молдавський рулет, який роблять з витяжного тіста і додають різну начинку. Я була здивована, що раніше не готувала цю випічку, адже вона здається такою знайомою.

Опис приготування:

Рецепт нагадує штрудель, але виглядає він по-іншому, через свою форми. Найчастіше виріб роблять несолодким, хоча це лише обмежується вашою фантазією. У мене під рукою був сир із зеленню. Тому я вам пропоную дізнатися про те, як приготувати молдавські вертути. Тісто обов'язково потрібно місити самим.

  • Сир - 500 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйце - 4 штуки(2 шт - в тісто, 2 шт - в начинку)
  • Яєчний жовток - 2 штуки
  • Борошно - 3 склянки
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки - в тісто, 0, 5 чайної ложки - в начинку)
  • Кріп - 1 пучок
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Вода тепла - 1 Склянка
молдавські вертути - фото крок 1
Борошно просійте в глибоку миску. У центрі зробіть поглиблення.
молдавські вертути - фото крок 2
У борошно додайте яйця для тіста. Перемішайте масу дерев'яною ложкою. Окремо з'єднайте воду з 4 ст. Ложками олії. Влийте суміш в борошно, також всипте сіль. Акуратно перемішайте тісто.
молдавські вертути - фото крок 3
Замісити еластичне тісто. Залиште його при кімнатній температурі на 30 хвилин.
молдавські вертути - фото крок 4
Зробіть начинку. Сир перетріть з яйцями і сіллю.
молдавські вертути - фото крок 5
Дрібно наріжте зелень. Додайте її в начинку. Перемішайте.
молдавські вертути - фото крок 6
Тісто розділи 5 рівних кульок. Змастіть їх рослинною олією.
молдавські вертути - фото крок 7
Кожну частину розкачати в тонкий пласт. Змастіть їх розтопленим вершковим маслом.
молдавські вертути - фото крок 8
Потім розподіліть начинку.
молдавські вертути - фото крок 9
Перекрутіть тісто в джгути.
молдавські вертути - фото крок 10
Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Викладіть в неї джгути у вигляді спіралі. Змастіть їх зверху сумішшю з жовтків з невеликою кількістю води.
молдавські вертути - фото крок 11
Запікайте вертути при 200 градусах в духовці протягом 30-35 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти