Рецепт Вертути з лаваша фото

Вертути з лаваша
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Вертута
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.

Якщо ви любите цей молдавське ласощі, але у вас немає часу на приготування спеціального витяжного тіста, тоді я пропоную вам відмінний і досить простий варіант вертути з лаваша.


Опис приготування:

У нашій родині це молдавське блюдо є одним з найулюбленіших, особливо коли бабуся готує його до свят із спеціального витяжного тіста. А у мене не завжди вистачає часу і сили волі на той, щоб зробити таке тісто, тому я знайшла досить швидкий і простий рецепт вертути з лаваша. На її приготування йде зовсім небагато часу, близько півгодини, ну а смак у неї просто чудовий, звичайно, не такий потрясний як у бабусиній вертути, але теж дуже відмінний. Для начинки я вибрала свій улюблений сир, але ви, природно, можете покласти всередину все, що захочете, наприклад, бринзу, фарш, гриби, овочі або фрукти. У будь-якому випадку така вертута з лаваша в домашніх умовах виходить неймовірно смачною і ароматною, самі спробуйте.

  • Лаваш - 2 штуки
  • Сир - 400 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Петрушка свіжа подрібнена - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження )
  • Сіль - За смаком
вертути з лаваша - фото крок 1
Отже, для початку приготуємо начинку. У миску викладаємо сир, додаємо яйце, , сметану, свіжу зелень, солимо все і перемішуємо.
вертути з лаваша - фото крок 2
Тепер викладаємо лаваш на рівну поверхню і викладаємо на нього приготовану начинку, розподіляємо її рівномірно.
вертути з лаваша - фото крок 3
Звертаємо лаваш рулетом і нарізаємо його на кілька частин (з 2-3).
вертути з лаваша - фото крок 4
Наливаємо на сковороду олію і обсмажуємо на ньому рулетики з усіх боків до золотистого кольору. Тепер наша вертута готова, і ми можемо подавати її до столу. Смачного!

Схожі рецепти