Тісто для вертути
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне молдавське блюдо готують по всьому світу, а вертута стала навіть традиційної в багатьох сім'ях. Я відповім, як приготувати тісто для вертути в домашніх умовах, щоб воно вийшло ідеальним
Тісто для Вертур в домашніх умовах готується легко, головне - це дотримання рецептури. Начинку для випічки ви сміливо вибирайте за смаком. Бажаєте солодку - візьміть джем, варення, гарбуз або згущене молоко, а для отримання солоної вертути можете взяти яйця з зеленню або сир із зеленню.
- Борошно - 2 склянки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Вода - 23 склянок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
1. Класичний рецепт тесту для вертути відомий ще з давніх часів. Сьогодні деякі кулінари готують його дещо інакше, але я рекомендую саме цей старий рецепт. Насипте борошно гіркою і в середині зробіть воронку. Туди влийте воду і яйце, а також рослинна олія.
2. Вимісити гарненько тісто. Воно не повинно прилипати до рук і повинно бути досить еластичним.
3. Тепер тісто розділіть на рівномірні шматки і скачайте "булочки" . Посипте поверхню столу борошном і починайте розгортати кожну частину.
4. Тепер слід закрити пласт тканиною хвилин на 15. Через цей час починайте витягати тісто обережно вручну на всі боки, поки воно не стане таким же тонким, як аркуш паперу.
5. Товсті краю обріжте і можете начиняти вертуту. Рецептів начинки незліченну кількість, які ви можете знайти на нашому сайті. Приємного вам апетиту!